Laatste nieuws

SMS: supersnelle communicatie in geval van nood

Others
SMS: supersnelle communicatie in geval van nood

We kennen allemaal het SMS bericht als afspraakherinnering of bevestiging. Ping! Een handig hulpmiddel, waarmee het aantal ‘no shows’ (in de zorg, transport en andere sectoren) gigantisch is gedaald. Maar door de snelle aflevering en de hoge ‘open rate’ is een SMS’je tot veel meer in staat. Veel organisaties gebruiken SMS bijvoorbeeld bij noodgevallen. Om informatie te verspreiden, een waarschuwing te geven of veiligheid te garanderen. Van zorginstellingen en beveiligingsbedrijven tot rijksoverheid: met een simpele SMS maken we de wereld een stuk veiliger.  

Geautomatiseerde alarmbel

Het gebruik van de SMS service als geautomatiseerde ‘alarmbel’ levert een belangrijke bijdrage aan onze veiligheid. De vele veiligheidstoepassingen laten ook duidelijk zien waar de kracht van SMS ligt:
– De open rate van SMS ligt rond de 97 procent (dat is bijna 4x zo hoog als e-mail!)
– 9 van de 10 SMS berichten worden binnen drie minuten geopend.
– Directe levering, wereldwijd: SMS loopt via de telefoonlijn, dus er is geen internet (wifi of 4G) nodig. En SMS kent geen spamfolder 😉
– Een SMS ‘dwingt’ de afzender om kort en bondig te formuleren. Dit vergroot de leesbaarheid en toegankelijkheid.
– Onmiddellijk resultaat: via handige analysetools weet u direct wie uw berichten heeft ontvangen.
– SMS is in vergelijking met andere communicatiemiddelen veel goedkoper en effectiever.
– De SMS Gateway is eenvoudig te implementeren in uw bedrijfsproces, met één simpele SMS API. 

SMS is snel en veilig

Met geautomatiseerde SMS dienstverlening bereikt u uw hele doelgroep (of één individu) met de juiste tekst op het juiste moment. Het is veilig en betrouwbaar. Denk bijvoorbeeld aan de 2FA (Twee Factor Authenticatie) en OTP (One Time Password) toepassingen via SMS. Dat zijn laagdrempelige manieren om de veiligheid en privacy van data te waarborgen. Maar wist u dat Spryng ook veel klanten heeft die SMS in noodsituaties inschakelen? Ter inspiratie een paar voorbeelden van deze toepassing van SMS services.

Waarschuwingen en AMBER Alert per SMS

Op 13 januari 2022 is de Internationale dag van AMBER Alert. Dit landelijke waarschuwingssysteem probeert ontvoerde of vermiste kinderen op te sporen via sociale media en SMS. Het is een zwaar opsporingsmiddel dat niet zo vaak wordt ingezet. In 2020 slechts twee keer. Maar juist die afgewogen inzet maakt AMBER Alert zo’n succesvol middel. De enkele keer dat het wordt ingezet krijg je de volle aandacht van de burger. De snelle open rate van SMS zorgt daarbij nog eens voor extra attentiewaarde.  

Van de zorgsector tot het platteland

Ook in de zorgsector wordt SMS als alarmfunctie gebruikt, zoals bij MoMo MedicalEn uiteraard is SMS een handige tool voor beveiligingsbedrijven, facilitaire diensten, home security enzovoorts. Door de koppeling van onze SMS Gateway aan veiligheidssystemen worden gebruikers direct per SMS op de hoogte gebracht van calamiteiten. Een innovatief voorbeeld is de inzet van SMS om hooibranden te bestrijden. Het Finse bedrijf Quanturi biedt hiervoor een nieuwe oplossing. Hun temperatuur bewakingssysteem HAYTECH is ontwikkeld voor broeigevoelige producten. Het waarschuwt eigenaren van het systeem automatisch per SMS als de temperatuur in deze producten te hoog wordt. Een soortgelijke toepassing van SMS is als alert bij klimaat controlesystemen. Eén SMS bericht waarschuwt u direct, zodat de nodige maatregelen op tijd kunnen worden getroffen.

SMS kan levens redden

Dat de SMS Gateway ook levens kan redden, leest u in dit artikel over waarschuwingssystemen voor tsunami’s en aardbevingen. De Belgische overheid kent een soortgelijk waarschuwingssysteem bij noodsituaties, Be-Alert genaamd. Een burgemeester, gouverneur of minister kan via Be-Alert een SMS bericht versturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners op een snelle manier geïnformeerd worden, bijvoorbeeld om ramen en deuren te sluiten bij een brand.

M2M communicatie gebruikt SMS

Machine-to-machine communicatie, beter bekend als M2M of telematrie, verbindt apparaten op afstand en wisselt informatie uit tussen apparaten, zonder menselijke tussenkomst. Denk bijvoorbeeld aan het op afstand uitlezen van storingen of voorraden, of het volgen van voertuigen. Met behulp van SMS maakt Spryng M2M communicatie mogelijk, aan de hand van virtual mobile numbers. Via onze SMS gateway kunt u berichten ontvangen van en versturen aan M2M nummers.

De voordelen van SMS via Spryng

Als u besluit om SMS dienstverlening te gaan inzetten voor uw organisatie of instelling, waar begint u dan? Als u zeker wilt zijn van uw (SMS)zaak, dan biedt Spryng u optimale service, met gegarandeerd resultaat. Zeker bij het gebruik van SMS als alert en/of in noodsituaties, zijn deze voordelen van groot belang:
– Spryng verstuurt altijd en alleen via directe connecties. Dit betekent dat de SMS berichten direct worden afgeleverd bij de operatoren en dat we 100% GDPR proof zijn.
– We garanderen een delivery rate van 98%. Een hoge rate, omdat de berichten altijd aankomen, tenzij er een probleem is bij de telecom operator of een nummer niet in gebruik is.
– We zorgen via onze SMS Gateway voor een supersnelle aflevering van SMS berichten.
– Over de laatste twee jaar heeft Spryng 0% downtime gehad.
– Wanneer een bericht niet kan worden afgeleverd en er dus ook geen DLR (delivery report) van is, wordt het SMS bericht nogmaals automatisch via een andere route verzonden. Hiermee maximaliseren wij het afleverpercentage.

Nieuwsgierig geworden?

Van luchtvaartmaatschappij tot bezorgdienst, en van security tot ziekenhuis. Voor elke organisatie die gebaat is bij snelheid, betrouwbaarheid en veiligheid, is Spryng dé SMS provider van Nederland. Wij zijn niet alleen in het bezit van het ISO 27001 certificaat, maar ook – als enige provider in Nederland – van de specialisatie NEN7510. Daarmee voldoen wij aan alle relevante wet- en regelgeving op het gebied van informatie -en databeveiliging. Onze uitgebreide certificering is hét bewijs dat wij informatiebeveiliging op orde hebben. En houden. 

Wilt u een oriënterend gesprek of een vrijblijvende offerte op maat? Neem vandaag nog contact op met Spryng. Via een SMS, per e-mail info@spryng.nl of telefonisch: 020-7703005. Ons team staat voor u klaar met inventieve oplossingen. Gewoon per SMS.

Deel deze Spryng posts

Meer nieuws