Laatste nieuws

Inzet SMS tegen hooibranden

Others
Inzet SMS tegen hooibranden

Nog steeds worden er nieuwe en innovatieve manieren bedacht om SMS in te zetten. Het meest recente voorbeeld hiervan is de inzet van SMS waardoor hooibranden tot het verleden tijd behoren. Het Finse bedrijf Quanturi biedt een nieuwe oplossing tegen hooibranden, genaamd HAYTECH, om zo de veiligheid op boerderijen te verbeteren.

HAYTECH

HAYTECH is een draadloos temperatuurbewakingssysteem. Het systeem is ontwikkeld voor broeigevoelige producten en waarschuwt eigenaren van het systeem automatisch per SMS als de temperatuur in deze producten te hoog wordt. De ontvanger van de SMS kan hierdoor direct maatregelen treffen om eventuele brand en hieruit voortvloeiende schade te voorkomen.

Het systeem is uitermate geschikt voor hooibalen. Hooibranden ontstaan vaak door broei in de hooibaal zelf. Jaarlijks ontstaan er op deze manier vele branden, die met dit systeem voorkomen kunnen worden.

Yke Roelevink, verantwoordelijk voor het Quanturi agentschap in Nederland, legt uit dat het systeem dusdanig is ontwikkeld dat het alle temperatuurmetingen registreert en analyseert. “Het maken van balen met een te hoge vochtigheid zorgt ervoor dat er broei kan optreden. De bacterie- en schimmelvorming die dan ontstaat, vormt een gezondheidsrisico voor dieren. In het ergste geval stijgt de temperatuur zo hoog dat de boel in de brand vliegt”, aldus Roelevink.

SMS inzetten

De inzet van SMS zal dus niet alleen brand kunnen voorkomen, maar ook gezondheidsrisico’s bij dieren tegen kunnen gaan. Spryng ziet al jaren de voordelen van SMS en denkt graag mee met bedrijven hoe zij SMS in kunnen inzetten. Soms ligt de oplossing van een probleem in iets simpels als een SMS.

Wilt u de mogelijkheden van SMS voor uw bedrijf achterhalen, neem dan vandaag nog contact op met het Spryng team via (020) 770 3005 of per e-mail via info@spryng.nl voor een persoonlijk advies.

Deel deze Spryng posts

Meer nieuws