Laatste nieuws

Momo Medical gebruikt SMS als back-up voor een veilige zorgomgeving

Gezondheidszorg
Momo Medical gebruikt SMS als back-up voor een veilige zorgomgeving

Goede zorg draait om mensen die andere mensen helpen. Deze woorden zijn Momo Medical op het lijf geschreven. Dit innovatieve Delftse bedrijf houdt zich namelijk bezig met de ondersteuning van de nachtdiensten van verpleeghuizen door middel van de nieuwste technologieën. Hiermee maakt het bedrijf  het werk van zorgverleners prettiger en efficiënter. En de bewoners hebben een betere nachtrust in een veiligere omgeving. SMS wordt ingezet als slim back-up systeem en communicatiemiddel naar zorgverleners op de werkvloer.

Lead Marketing bij Momo Medical, Jorien de Jonge: Zorgmedewerkers staan centraal in alle oplossingen die wij realiseren.” Om dit te illustreren: voor verpleeghuizen heeft Momo Medical een sensor voor onder het matras ontwikkeld die metingen verricht om een veilige omgeving voor  bewoners met dementie  te bieden. De sensor meet onder andere wanneer iemand onrustig is of uit bed komt terwijl hij of zij dit eigenlijk niet zelfstandig kan. De sensor geeft afwijkend (slaap)gedrag door aan de zorgmedewerker, zodat deze kan gaan kijken of alles in orde is. Het grote voordeel is dat zorgverleners niet onnodig de kamer in komen, zodat de bewoners niet gestoord worden in hun slaap. Ook voor de zorgverleners zelf geeft dit meer rust, want zij hoeven niet continu alle kamers in. Een app geeft namelijk een signaal door zodra er een alarmering is. Op die manier houden de zorgverleners overzicht en weten ze precies wanneer iemand hulp nodig heeft.

SMS bericht bij wifi-storing

De druk op de zorg is hoog en het is belangrijk dat zorgmedewerkers volledig kunnen vertrouwen op het systeem. De oplossingen van Momo Medical zijn dan ook volledig veilig. Ze geven grip, overzicht en ondersteuning aan de zorgverleners door ze te voorzien van de juiste informatie op het juiste moment. Zo kunnen zij met een gerust hart hun werk uitvoeren, zelfs bij een wifi-storing (de sensor werkt via wifi). In dat geval krijgt de zorgmedewerker namelijk automatisch een SMS bericht met de melding dat het systeem niet naar behoren werkt. De SMS API van Spryng wordt door Momo Medical dus heel slim als back-up systeem gebruikt, aangezien een SMS bericht via de telefoon wordt verzonden (en niet via wifi) blijft de veiligheid van het systeem gewaarborgd. Want in de zorg moet je volledig kunnen rekenen op de technologie die wordt gebruikt, ook bij storingen. Alleen dan kun je processen optimaliseren en betere zorg leveren.

 

“De samenwerking met Spryng is heel plezierig. We hebben altijd 

korte lijnen en snelle communicatie. Dat werkt heel goed.”


Thomas Bakker, Lead Product Development (Momo Medical)


Over Momo Medical

Oprichter Menno Gravemaker leerde de uitdagingen van de nachtdiensten in verpleeghuizen kennen toen zijn oma in een verpleeghuis ging wonen. De nachtdienst is verantwoordelijk voor soms wel 40 bewoners en kan niet overal tegelijk zijn. Daarvoor biedt Momo Medical een oplossingen. Hun doel is om handige oplossingen te ontwikkelen die de nachtdienst ondersteunen, waardoor zij een veilige en rustige omgeving voor de bewoners van verpleeghuizen kunnen bieden. Door mee te lopen met de nachtdienst van verpleeghuizen leert het Momo Medical team over hun uitdagingen. Het bedrijf werkt inmiddels samen met diverse zorginstellingen in Nederland. Alle apparatuur wordt in Nederland ontwikkeld en geproduceerd.


Efficiënter en veiliger werken met SMS

Door nieuwe technologieën te ontwikkelen waarbij de mensen die het gebruiken centraal staan, creëert Momo Medical een efficiëntere en veiligere manier van werken voor zorgverleners. En de SMS notificaties die bij noodgevallen worden verzonden zorgen binnen dit proces voor nog meer zekerheid. Want SMS is een snelle manier van communiceren waar geen wifi-verbinding voor nodig is.


De samenwerking tussen Spryng en Momo Medical laat dan ook zien dat inventieve oplossingen niet per se ingewikkelde oplossingen hoeven te zijn. De SMS API van Spryng is makkelijk te integreren in elke (zorg)organisatie. En dat geeft nieuwe mogelijkheden om cliënten en personeel optimaal te ondersteunen.


SMS service: effectief voor elke sector

Een SMS versturen is effectief, goedkoop en interessant voor veel bedrijven en sectoren. Wil je precies weten wat de voordelen van SMS voor jouw organisatie zijn? Spryng inventariseert dit kosteloos voor je. Wij hebben jarenlange messaging ervaring in vele sectoren en voor verschillende toepassingen. Die kennis delen wij graag. Bel +32 25 881 931 of mail info@spryng.nl voor een vrijblijvend gesprek of een afspraak bij jou of bij ons op kantoor. Dan bevestigen wij die nog even per SMS.

Deel deze Spryng posts

Meer nieuws