Laatste nieuws

Levens redden middels een eenvoudig SMS-bericht

Others
Levens redden middels een eenvoudig SMS-bericht

Onlangs overleden honderden mensen in Indonesië als gevolg van een aardbeving en tsunami. Hoewel een waarschuwingssysteem hier een melding van zou moeten geven, ging hier iets mis, waardoor de bevolking na de aardbeving werd verrast door metershoge golven. SMS had hierbij de oplossing kunnen bieden en levens kunnen redden. Een simpele toepassing die snel en effectief werkt. Precies wat er nodig is bij noodgevallen om mensen op de hoogte te brengen of om mensen te waarschuwen die zich in de omgeving van de bedreigende situatie bevinden.

Spryng wil mensen helpen

12,5 jaar geleden ontstond Spryng met het versturen van afspraakherinneringen per SMS om de no-shows in de zorgsector terug te dringen. Een mooie oplossing, waarbij zowel het ziekenhuis als de cliënt worden voorzien in hun behoeften. Het ziekenhuis bespaart kosten en verliest geen tijd die ze hadden kunnen besteden aan het helpen van anderen en de cliënt wordt herinnerd aan zijn afspraak, waardoor hij of zij deze niet mist. Jaren later helpt Spryng bedrijven in allerlei sectoren, maar wat is er nu mooier dan doormiddel van de SMS letterlijk levens te redden? Spryng wil hier graag aan meewerken en stelt haar diensten hiervoor beschikbaar.

De tsunami in Indonesië

Iedereen weet dat het in Indonesië vorige maand vreselijk is misgegaan. Het is rampzalig wanneer een aardbeving en tsunami toeslaan en het enige wat er dan nog gedaan kan worden is het waarschuwen van mensen, zodat zij kunnen vluchten of zich gereed kunnen maken om zich te beschermen tegen deze natuurramp. SMS is hierbij een van de hulpmiddelen om mensen snel en effectief te bereiken. Op het moment dat er geconstateerd wordt dat er een natuurramp gaat plaatsvinden, kan elke minuut dat de bevolking hiervan eerder op de hoogte is van levensbelang zijn. Door de SMS automatisch te versturen middels SMS Gateway, zullen mensen het snelst bereikt worden.

Wat ging er mis? 

Hoewel er normaliter in Indonesië al gebruikt wordt gemaakt van alarmen en het versturen van SMS-berichten om mensen te waarschuwen, ging het onlangs toch mis. Normaal worden verschillende seismografen gecombineerd om de kracht en de locatie van een aardbeving vast te stellen. Dit in combinatie met geologische voorkennis van een gebied en computersimulaties zou ervoor moeten zorgen dat er een melding binnen komt over de opkomst van een tsunami als gevolg van de aardbeving. In Indonesië gaven de systemen dan ook aan dat er een tsunami op komst was. Echter, toen de rampenbestrijding nog bezig was met het voorbereiden van de waarschuwing, werd deze na 34 minuten ingetrokken. Als gevolg hiervan is de SMS nooit verzonden, waardoor uiteindelijk niemand op de hoogte was van de tsunami en zo ook niemand de kans had om te vluchten.

Waarom SMS gebruiken bij noodgevallen?

In de meeste landen waar ernstige natuurrampen voorkomen worden vaak alarmen ingezet. Dit is een uitstekend middel en veel mensen kunnen hierdoor op tijd gewaarschuwd worden. Helaas wordt niet iedereen hiermee bereikt, omdat de alarmen niet op elke hoek van de straat staan, waardoor sommige mensen het alarm niet zullen horen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld dunbevolkte of afgelegen gebieden. SMS kan voor deze mensen de uitkomst bieden. De SMS kan overal en op elk toestel ontvangen worden, waardoor iedereen bereikt kan worden en zich kan voorbereiden.

Veiligheid is een van de belangrijkste toepassingen waarvoor de SMS gebruikt kan worden. Spryng wil zich inzetten voor het verbeteren van de veiligheid. Bent u geïnteresseerd in wat wij nog meer doen? Neem dan vandaag nog contact op met het Spryng team via (020) 770 3005 of per e-mail via info@spryng.nl voor een persoonlijk advies.

Deel deze Spryng posts

Meer nieuws