Laatste nieuws

SecureLogin verhoogt delivery rate van SMS-authenticatie door samenwerking met Spryng

Beveiliging & Privacy
SecureLogin verhoogt delivery rate van SMS-authenticatie door samenwerking met Spryng

“Sinds de overstap naar Spryng hebben we geen supportvragen meer over SMS”

SecureLogin is een vooruitstrevende softwareleverancier dat accountants- en administratiekantoren helpt om de samenwerking tussen ondernemers en accountants te optimaliseren. SMS speelt een belangrijke rol in dit proces, met name voor authenticatie. Dagelijks verstuurt SecureLogin vele aangiftes, documenten en vraagposten naar ondernemers, welke gevoelige data kunnen bevatten. Deze data moet gemakkelijk toegankelijk zijn, maar ook zeer goed beveiligd. 

In dit artikel bespreken we de uitdaging, oplossing en resultaten van de samenwerking tussen SecureLogin en Spryng met Shannon Bolink, Product Owner. 

Uitdaging: verhogen delivery rates van SMS-authenticatieberichten

Bolink: “Toegang tot ons systeem is beveiligd met tweefactorauthenticatie (2FA). Als een ondernemer via SecureLogin bij zijn documenten en taken moet zijn, is het belangrijk dat een SMS-authenticatie gegarandeerd aankomt. Een hoge SMS delivery rate is van groot belang. Het moet niet uitmaken of onze klanten in Nederland, Zuid-Afrika of Amerika zitten. De authenticatie moet wat ons betreft altijd snel aankomen. We waren al een tijd niet zo gelukkig met onze vorige leverancier. Overstappen naar een nieuwe leverancier leek te veel werk en werd daarom op de lange baan geschoven.” Shannon Bolink lacht; “Dit bleek al snel een ongegronde angst.” 

Oplossing: omschakeling naar Spryng was binnen no time geregeld

Om het authenticatieproces via SMS te verbeteren kwam SecureLogin in contact met messagingleverancier Spryng. “We hebben toen een zeer prettig gesprek gehad met Spryng, waarna we er eigenlijk direct van overtuigd waren dat Spryng bij ons past. Spryng is bovendien ook de enige leverancier in Europa met zowel ISO 27001 en de NEN 7510 certificeringen. Dit geeft ons het gevoel dat deze partij dataveiligheid serieus neemt.

Bolink: “Daarna zijn er snel plannen gemaakt voor omschakeling. SecureLogin wil gemakkelijk kunnen aansluiten. Spryng biedt een SMS API waarmee je super snel en gemakkelijk kan overstappen van SMS leverancier. Dit was dan ook binnen enkele dagen compleet ontwikkeld, gekoppeld, doorgetest en live gezet. Achteraf hadden we alleen maar spijt dat we dit niet eerder hebben gedaan.” 

Resultaten: hoge afleversnelheid en nooit meer supportvragen over SMS

– Afleversnelheid: “Spryng gebruik van directe SMS-routes. Dit is van positieve invloed op de snelheid waarin de SMS met authenticatiecode aankomt. Dat is zeer belangrijk bij authenticatie.”

– Betrouwbaarheid: “Speciale OTP-routes van Spryng geven authenticatieverkeer altijd prioriteit op ander soort verkeer. Dit zorgt ervoor dat authenticatieberichten altijd aankomen.”

– Geen supportvragen meer over SMS: “SecureLogin ontving regelmatig supportvragen over trage berichten of berichten die niet aankomen. Dit is natuurlijk erg vervelend. De ondernemer kan niet door, en het kost SecureLogin veel tijd om dit uit te zoeken. Sinds het gebruik van Spryng ontvangen we geen support vragen meer over SMS-berichten die niet goed binnenkomen. De urenbesparing op support is uiteindelijk ook een kostenbesparing.” 

– Beschikbaarheid support: “Wij houden van korte lijntjes, en vinden het fijn als we iemand kunnen bellen bij vragen of problemen. Spryng maakt waar wat ze beloven, en dat maakt de samenwerking tot een succes. Het aansluiten was makkelijk, nooit meer support vragen over de berichten en super snel antwoord bij vragen.”

Bolink kijkt ook naar de toekomst: “SecureLogin groeit, en wij zullen in de toekomst nog veel meer accountants-en administratiekantoren blij gaan maken met onze software. Hierdoor verwachten we ook nog veel meer SMS berichten te gaan versturen, waarbij het voor ons natuurlijk belangrijk is dat ook bij grotere aantallen onze SMS berichten gegarandeerd snel worden afgeleverd.”

Ze besluit: “We zijn ervan overtuigd dat op het gebied van SMS, Spryng dé leverancier is, waarmee we deze groei aankunnen.” 

Over SecureLogin

SecureLogin is een vooruitstrevende softwareleverancier dat accountants- en administratiekantoren helpt om de samenwerking tussen ondernemers en accountants te optimaliseren. Daarnaast maakt SecureLogin de toegang tot online applicaties makkelijker, beheersbaarder en vooral veiliger.

Deel deze Spryng posts

Vragen?

Kom met ons in contact!

Meer nieuws