Laatste nieuws

SMS versturen: ook in de winter een uitkomst!

Others
SMS versturen: ook in de winter een uitkomst!

De winter is in aantocht en dat brengt een hoop gezelligheid met zich mee, maar ook ongemakken zoals ijzel en kou. En dat is voor sommige bedrijven reden om hun klanten extra goed te informeren, want op tijd een SMS versturen kan juist in het winterseizoen een hoop ongemakken voorkomen.

Winterse toepassingen van SMS service

Als SMS provider weet Spryng dat de winter het jaargetijde bij uitstek is om SMS service in te zetten voor uw klanten. In de automotive branche bijvoorbeeld, maar ook voor gemeentelijke instellingen en de retailsector is een tijdige SMS met up to date informatie een effectieve manier om klanten te ontzorgen. Hieronder een paar voorbeelden waarbij het inzetten van SMS de klanttevredenheid én veiligheid vergroot.

SMS in de autobranche (dealers en garages)

Als autodealer of garagebedrijf informeer je met SMS Service je klanten voorafgaand of na een bezoek aan de garage. Een makkelijke en adequate manier van communiceren die de klanttevredenheid vergroot.

  • Zomer- of winterbanden?

Daalt de temperatuur onder de zeven graden Celsius? Dan is het tijd voor winterbanden. Met een SMS waarschuwt u tijdig uw klanten voor het maken van een afspraak. En dat kan vanzelfsprekend ook als de winter ten einde loopt, voor de switch naar zomerbanden. Zo rijden uw klanten veilig de winter tegemoet en hebben de autobanden een langer leven.

  • APK-keuring

Op tijd een afspraak inplannen voor de APK-keuring kunt u makkelijk regelen met een geautomatiseerde SMS naar de klant. Zo houdt u ook controle over uw eigen planning en zijn er minder last-minute verzoeken die tussendoor moeten worden ingewilligd.

  • Winter- en zomercheck

Veel mensen rijden tegenwoordig in de winter naar hun favoriete skibestemming, dat vraagt extra onderhoud voor de auto. Met een SMS wijst u wintersportliefhebbers op het belang van een goed voorbereide reis (en auto). En laten uw klanten bijtijds een wintercheck doen bij uw garage.

  •  Auto klaar? Afhalen maar!

Simpel en doeltreffend: een SMS sturen om aan te geven dat de auto klaar is en opgehaald kan worden bij de garage of dealer. Veel sneller dan bellen en u weet ook zeker dat u uw klant niet stoort. Zie ook ons artikel over SMS dienstverlening voor de automotive branche

SMS bij winters weer

Sneeuw of ijzel op komst? Daar wil je als overheid en gemeente adequaat op reageren zodat de wegen goed begaanbaar en veilig blijven. Vele gemeenten gebruiken hiervoor een wegenweermodel, waarbij de actuele weersverwachting wordt gecombineerd met de wegdektemperatuur op heel veel plaatsen in Nederland. Daarmee worden nauwkeurige voorspellingen gedaan over de gladheid en of er wel of niet gestrooid dient te worden. Via SMS kunnen vervolgens razendsnel extra alarmberichten worden gestuurd naar de strooidiensten. Zo blijven weggebruikers veilig aan het verkeer deelnemen. In Vlaanderen heeft men dit geautomatiseerde wegenweermodel ook onlangs in gebruik genomen. Zie dit artikel op Datanews

Acties rond de feestdagen

Een SMS sturen in de winter vergroot niet alleen de veiligheid. Ook de omzet in de retail kan door SMS flink toenemen. Bijvoorbeeld door een actie of aanbieding via SMS naar uw klantenbestand te sturen. Vooral in de winter, het seizoen van de feestdagen, is dit een effectief middel om klanten te verleiden een bezoekje te brengen aan uw winkel of webwinkel. Denk daarbij aan tradities als Black Friday, Sinterklaas, Kerstmis en Nieuwjaar. Heeft u (nog) geen aanbiedingen? Een SMS’je in december leent zich ook uitstekend om uw klanten of gasten de beste wensen te sturen.

Meer informatie over SMS (in elk seizoen)

Ook benieuwd wat SMS provider Spryng voor u en uw klanten kan betekenen, in zomer of winter? Meer dan u denkt! Neem vrijblijvend contact met ons op via +31207703005 We inventariseren graag met u de mogelijkheden om tijd en geld te besparen. Voor u en uw klanten.

Deel deze Spryng posts

Meer nieuws