Laatste nieuws

SMS inzetten om uw klanten veiligheid op de weg te bieden.

Others
SMS inzetten om uw klanten veiligheid op de weg te bieden.

De winter komt eraan, het wordt kouder, kerstmarkten worden opgebouwd en lichtjes worden opgehangen. Om de veiligheid op de weg te waarborgen wordt er ingespeeld op de kou en problemen die dit weer met zich mee brengt. Hoogste tijd om uw klanten op de hoogte te brengen per SMS van het in orde maken van hun auto voor de winter.

Winterbanden

In Nederland wordt het weer steeds extremer en daarom zijn winterbanden essentieel geworden. Hoewel veel mensen denken dat winterbanden enkel handig zijn bij sneeuw of ijzel, is dit niet waar. Winterbanden zijn namelijk al effectief bij een temperatuur van 7 graden of lager. Dit komt omdat winterbanden zijn gemaakt van een zachtere rubbersoort met een dieper profiel, waardoor regen, modder en sneeuw sneller wordt afgevoerd dan bij zomerbanden. Daarnaast worden zomerbanden bij lage temperaturen hard en verliezen daarmee hun grip. Dit kan leiden tot onnodige ongelukken op de weg, wat weer leidt tot veel files, vertragingen en natuurlijk pech voor de automobilist zelf.

Het is daarom van belang dat automobilisten bijtijds hun zomerbanden omwisselen naar winterbanden. Niet iedereen denkt hieraan, u als autogarage kan uw klanten per SMS hieraan herinneren. Met een korte en krachtige boodschap kunt u iedereen op de hoogte brengen van het belang van winterbanden. U kunt uw klanten herinneren aan het feit dat de banden bij u te koop zijn en u ze kan monteren. Aan het einde van de winter kunt u tevens een herinnering sturen, ditmaal juist om te herinneren aan het feit dat de zomerbanden weer gemonteerd kunnen worden, aangezien winterbanden sneller zullen slijten bij het warme wegdek. Tevens kunt u de klant op de hoogte brengen over band controles, APK keuringen of wanneer een gerepareerde auto klaar is om op te halen.

APK

Niet alleen de banden moeten aan alle eisen voldoen. De hele auto moet zo veilig mogelijk zijn en daarvoor bestaat de APK keuring, ofwel een verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen. Als autogarage kunt u bijhouden wanneer uw klant een APK keuring heeft gehad, waardoor u precies weet wanneer uw klanten weer aan een keuring toe zijn. U kunt hierop inspelen, door een maand van tevoren uw klanten een herinnering per SMS te sturen dat het weer tijd is voor een APK keuring. Klanten ervaren dit als zeer prettig. Het is een extra service, aangezien ze nu bijtijds de keuring kunnen inplannen wanneer dit uitkomt. Voor uw autogarage kan dit leiden tot een verhoging van de omzet. U zorgt er tevens voor dat klanten een geldige APK hebben, waardoor zij geen boetes ontvangen en hun voertuig veilig is.

Daarnaast is de veiligheid van een auto natuurlijk belangrijk. Ook wanneer men bijvoorbeeld op wintersport gaat. Als autogarage kunt eventueel speciale acties of kortingen rondom deze periode instellen en daar uw klanten middels SMS van op de hoogte brengen.

Campagnes

Naast een APK keuring of winterbanden zijn er nog meer mogelijkheden waarbij Spryng u kan helpen middels SMS. Wanneer u als autodealer nieuwe auto’s kunt leveren, of wanneer u specifieke acties rondom de feestdagen heeft, wilt u uw huidige klanten maar ook potentiële klanten hiervan op de hoogte brengen. Spryng heeft in het verleden bewezen samen met klanten een succesvolle SMS-campagne op te kunnen zetten. Benieuwd naar deze of andere SMS toepassingen? Neem dan geheel vrijblijvend telefonisch contact met ons op via 020-770 3005 of per e-mail via info@spryng.nl. Het supportteam van Spryng staat 24/7 voor u klaar!

Deel deze Spryng posts

Meer nieuws