Laatste nieuws

Hoofdkantoor van Spryng verhuist naar een nieuwe locatie

Others
Hoofdkantoor van Spryng verhuist naar een nieuwe locatie

We gaan verhuizen! Vanaf 1 juli 2024 verhuizen we ons hoofdkantoor van de bruisende Hannie Dankbaarpassage in Amsterdam, gelegen in het culturele hart van De Hallen, naar een historische en prestigieuze locatie aan de Prinsengracht 739-741 in Amsterdam. Deze verhuizing markeert een belangrijke stap in onze evolutie en stelt ons in staat om onze ambities verder waar te maken in een omgeving die rijk is aan geschiedenis en karakter.

De Hannie Dankbaarpassage, het voormalige tramdepot van de stad Amsterdam, gelegen in het dynamische complex van De Hallen, heeft ons de afgelopen jaren een inspirerende en creatieve werkruimte geboden. Hier hebben we talrijke mijlpalen bereikt; de uitbreiding naar de DACH regio, de overname van Spryng door Commify, en afgelopen jaar (2023) was het beste jaar ooit voor Spryng. Terwijl we met enige weemoed afscheid nemen van deze bijzondere plek, kijken we met veel enthousiasme uit naar de nieuwe mogelijkheden en avonturen die ons te wachten staan aan de Prinsengracht.

Onze nieuwe locatie, genesteld in een van de meest iconische grachten van Amsterdam, biedt niet alleen een prachtige en historische omgeving, maar ook de faciliteiten en ruimte die we nodig hebben om onze groeiende ambities te ondersteunen. 

De Prinsengracht: Een rijke geschiedenis

De Prinsengracht is een van de vier grote grachten in het centrum van Amsterdam en vormt een essentieel onderdeel van de beroemde Grachtengordel die in de 17e eeuw werd aangelegd tijdens de Nederlandse Gouden Eeuw. Deze periode stond bekend om zijn economische voorspoed en culturele bloei, wat resulteerde in de bouw van de grachtengordel, een uniek staaltje stedelijke planning en watermanagement.

De gracht is vernoemd naar Prins Willem van Oranje, de leider van de Nederlandse opstand tegen de Spaanse overheersing en een centrale figuur in de Nederlandse geschiedenis. De aanleg van de Prinsengracht begon in 1612 en was bedoeld om ruimte te bieden aan de groeiende bevolking van Amsterdam. De gracht werd al snel een begeerd woon- en werkgebied voor de welgestelden van de stad, met prachtige grachtenpanden die vaak dienden als zowel woonhuis als bedrijfsruimte.

De Prinsengracht onderscheidt zich door zijn indrukwekkende architectuur en de vele historische gebouwen die langs de gracht te vinden zijn. Een voorbeeld hiervan is de Westerkerk, die tussen 1620 en 1631 werd gebouwd en waarvan de toren, de Westertoren, een van de bekendste en meest herkenbare landmarks van Amsterdam is. Verder is ook het Anne Frank Huis aan de Prinsengracht gevestigd, waar de Joodse Anne Frank haar beroemde dagboek schreef tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Door de eeuwen heen heeft de Prinsengracht een rijke historie opgebouwd, waarbij het zowel getuige is geweest van de voorspoedige periodes als de moeilijke tijden in de geschiedenis van Amsterdam. Tegenwoordig is de Prinsengracht een van de meest iconische en geliefde plekken in Amsterdam, populair bij zowel toeristen als de lokale bevolking. De gracht blijft een levendig centrum van cultuur en handel, met talloze winkels, cafés, musea en woonhuizen die bijdragen aan de unieke charme en het historische karakter van dit deel van de stad.

Geschiedenis van ons nieuwe pand

Ons nieuwe kantoor, gelegen aan Prinsengracht 739-741, heeft een bijzondere en rijke geschiedenis. Aan het begin van de 20e eeuw nam de populariteit van ijs voor directe consumptie toe, mede doordat de productie en opslag ervan eenvoudiger was geworden. Naast ambachtelijk ijs, gemaakt door banketbakkers en Italiaanse ijsmakers, werd ook fabrieksijs steeds populairder.

Deze eerste Amsterdamse ijsfabriek was gevestigd in het pand van de in 1876 opgerichte Amsterdamsche Melkinrichting op Prinsengracht 739-741. Na een fusie met enkele andere melkinrichtingen ontstond de Vereenigde Amsterdamsche Melkinrichtingen (VAMI). In 1923 begon VAMI met de productie van VAMI-ijs, gemaakt met Amerikaans materiaal en volgens Amerikaans recept. Deze ijsfabriek stond bekend als de modernste van Europa.

De consumptie van ijs nam vanaf 1920 een enorme vlucht in de Verenigde Staten, waar het werd gezien als 'comfort food' tijdens de drooglegging, toen alcohol verboden was. Na de Tweede Wereldoorlog werd VAMI overgenomen door supermarktketen Albert Heijn, die de ijsfabriek in 1962 verkocht aan Unilever. De fabriek aan de Prinsengracht werd gesloten, maar de prachtige gevel is bewaard gebleven. Het pand, in neo-renaissancestijl ontworpen door architect Eduard Cuypers in 1885, heeft een uitbundig versierde top, een erker en een torentje. Boven de ingang is een fries van beeldhouwer Emil Van de Bossche waarop de melkproductie is afgebeeld. (Lunenberg.info, 2021)

Een nieuw hoofdstuk voor Spryng

Hoewel we een geweldige tijd hebben beleefd in ons kantoor in De Hallen, zijn we zeer enthousiast om aan de slag te gaan op onze nieuwe locatie aan de Prinsengracht. We geloven dat deze verhuizing ons in staat zal stellen om nog beter te groeien en onze klanten nog beter van dienst te zijn.

Voor meer informatie over Spryng en onze SMS en WhatsApp for Business diensten, bezoek onze website www.spryng.nl. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen op onze nieuwe locatie!

Deel deze Spryng posts

Meer nieuws