Laatste nieuws

Hoe ziet een stage bij Spryng eruit?

Others
Hoe ziet een stage bij Spryng eruit?

Wanneer je voor het eerst bij een bedrijf moet beginnen, vooral voor een eerste stage, kan dat behoorlijk zenuwslopend zijn. Om potentiële toekomstige stagiaires te helpen navigeren door de bedrijfswereld en het meeste uit hun stage bij Spryng te halen, heeft onze huidige marketingstagiaire Evy gesproken met andere stagiaires bij Spryng. Hoe ervaren zij hun stage, wat zijn hun leerdoelen en welke tips hebben zij voor jou als toekomstige stagiaire? Laten we eens kijken hoe hun eerste maanden bij Spryng zijn verlopen.

Evy sprak met Marc, Johanna, Stijn, Emma, Kaj en Fien. Zij liepen stage in Business Development en Marketing, en Digital Marketing.

Inwerken: Warm welkom, vlotte trainingssessies en leuke introwalks

Vanaf het moment dat ze het kantoor betraden, werden alle stagiairs begroet met een overvloed aan enthousiasme en gastvrijheid. De eerste week was een wervelwind van informatie, met veel uitleg, trainingen en presentaties. Evy vertelt: "Het was super hectisch de eerste week met al die informatie die je naar je hoofd geslingerd kreeg, maar nadat alles tot rust is gekomen, realiseer je je dat al die info super nuttig en nodig was om je taken beter te begrijpen". Bij Spryng hechten ze ook veel waarde aan een hecht team en zelfs als stagiair word je meteen opgenomen in het team.

Als onderdeel van het inwerkproces nemen belangrijke collega's één op één de tijd om je beter te leren kennen door wat ze 'introwalks' door het stadscentrum noemen. "Op deze manier leer je ook de omgeving van het kantoor beter kennen! Heel handig als je een internationale student bent!", zegt Johanna.

Duiken in de kantoorcultuur van Spryng

Het Spryng-team zorgde ervoor dat elk aspect van hun integratie in het team naadloos verliep, zodat ze meteen aan hun stage konden beginnen. Ze doen hun uiterste best om een omgeving te creëren die vanaf het begin als thuis voelt.

Een cultuur van inclusiviteit en samenwerking

Bij Spryng is samenwerking belangrijker dan hiërarchie. Stagiaires worden niet alleen verwelkomd maar ook actief aangemoedigd om hun ideeën te delen, hun vragen en meningen te uiten en bij te dragen aan discussies. Of het nu gaat om een praatje met een collega bij de koffie of het delen van inzichten over projecten, iedereen is aanspreekbaar en staat te popelen om een helpende hand te bieden. Je kunt zelfs gewoon naar Marc (de baas) lopen en met hem praten over wat je maar wilt. Deze vlakke hiërarchie creëert echt een gevoel van vriendschap tussen iedereen in het bedrijf en zorgt voor een niveau van comfort dat de stagiairs zelfvertrouwen geeft, waardoor ze zich vanaf de eerste dag een gewaardeerd lid van het team voelen.

Teamlunches, Thirsty Thursday's en regelmatige teamuitstapjes

Een ander element dat ervoor zorgt dat Spryng als een thuis voelt, is dat iedereen elke dag samen luncht met lunch, aangeboden door het bedrijf. Dit is een geweldige manier om in contact te komen met alle medewerkers. Als stagiairs krijgen jullie de taak om samen de lunch klaar te maken. "Ook al klinkt dit in het begin misschien als een vervelende taak, we zijn het echt leuk gaan vinden omdat we echt een band met elkaar vormen tijdens de voorbereidingen. We krijgen ook het voordeel dat we elke week bepalen wat er voor lunch en snacks wordt besteld. Fien: "We proberen elke paar weken een nieuwe salade uit en het is erg leuk om daarmee te experimenteren. Mijn persoonlijke favoriet is de geitenkaassalade."

Spryng doet er alles aan om ervoor te zorgen dat stagiaires zich gewaardeerd voelen en opgenomen worden in het team. Bij Spryng zijn er ook veel spontane 'borrels', waarbij iedereen na een goede werkdag een drankje pakt op kantoor en kletst over hoe hun week was. Dit kan van tijd tot tijd escaleren ;) Een ander leuk evenement is 'Thirsty Thursdays', dat elke laatste donderdag van de maand wordt georganiseerd. Dit tilt borrels op kantoor naar een hoger niveau. We vieren het werk van de afgelopen maand met eten, drinken en muziek in thema. 

Het belang van welzijn en gemoedsrust

De vier zeggen ook dat het onboardingproces al goed geregeld was voordat ze aankwamen. "Alles was goed doordacht en gepland om goed voor ons te zorgen." Spryng voorziet alle nieuwe werknemers van de nodige middelen om te groeien. Je krijgt niet alleen een laptop, maar ook toegang tot het OpenUp platform waar je met professionals kunt praten voor de verschillende behoeften die je zou kunnen hebben (mentaal of fysiek). Sara, de operations manager, helpt je ook enorm met alles voor je aankomst. Ze helpt je met documentatie, de praktische zaken van het verhuizen naar Amsterdam (indien nodig) en nog veel meer. Je voelt je al welkom terwijl je er nog niet eens bent.

Waardevolle leerervaringen die je levenslang kunt meenemen

Bij Spryng doe je meer dan alleen de taken die in de oorspronkelijke vacature worden genoemd. Voor Fien, Stijn en Johanna, die zich richten op sales, bestaat hun reis niet alleen uit interactie en pitching met klanten, maar verdiepen ze zich ook in de fijne kneepjes van HR-processen, support en meer. Evy, ondergedompeld in de wereld van marketing, krijgt inzichten van onschatbare waarde in verschillende facetten van het bedrijf, waardoor ze een breed begrip van de branche kan ontwikkelen.

Evy zegt: "Ik heb leren werken met verschillende tools zoals Hubspot, Wordpress, LinkedIn Campaigns en nog veel meer, wat volgens mij belangrijk is voor een toekomstige baan in marketing! Als ik een vraag heb over iets marketinggerelateerds, zoals SEO, staat mijn mentor Kevin (hoofd marketing) te popelen om me er meer over te leren." Stijn deelt: " Ik merk dat ik steeds zelfstandiger word. Vanuit sales perspectief is een stage bij Spryng ook bijzonder interessant. Ik heb al met verschillende klanten het hele salesproces doorlopen, van het begin tot het eind." Het leren blijft niet beperkt tot presentaties, maar is een praktijkgerichte ervaring, waarbij stagiairs actief deelnemen aan taken en projecten, al doende leren en begeleiding zoeken wanneer dat nodig is. Als stagiair word je behandeld als een junior en dat gaat gepaard met een grote verscheidenheid aan taken en verantwoordelijkheden.

Mentorschap en waardering

Mentoren spelen een cruciale rol in de reis van de stagiairs en bieden begeleiding, ondersteuning en vriendschap bij elke stap die ze zetten. Of het nu gaat om het navigeren door een nieuw project of het vieren van mijlpalen, mentoren zoals Kevin (hoofd marketing), Anja (hoofd DACH), Naomi (hoofd Nederland) en Sven (hoofd BeLux) bieden geweldige ondersteuning en helpen stagiairs vertrouwen op te bouwen en essentiële vaardigheden te ontwikkelen. Je werkt nauw samen met je mentoren en zij stellen de stagiairs in staat om hun projecten in eigen handen te nemen, ze krijgen verantwoordelijkheden en kansen om uit te blinken.

Fien zegt: "Ik vind het geweldig dat je met je mentoren kunt praten en hen kunt vertellen welke onderdelen van de stage je leuk of minder leuk vindt en zij houden daar rekening mee en geven je meer taken die je interesseren." Van ideeën aandragen tot bijdragen aan vergaderingen met ons moederbedrijf Commify in het Verenigd Koninkrijk, stagiairs worden aangemoedigd om uit hun comfortzone te stappen en hun creativiteit en potentieel te ontplooien. Johanna vertelt: "Ik kan echt zeggen dat geen dag hier hetzelfde is geweest. Er is zoveel variatie in je taken, je wordt bij zoveel betrokken en de dagen gaan zo snel voorbij."

Flexibiliteit bij schoolprojecten

Bij Spryng vinden we onderwijs erg belangrijk. Dat is ook de reden waarom onze stagiaires die schoolprojecten moeten doen tijdens hun stage, ondersteund worden door het hele team. Of je nu extra tijd nodig hebt om aan je project te besteden of inzichten en feedback nodig hebt, wees gerust dat het hele Spryng team er alles aan doet om je bij elke stap te helpen.

Wat eerdere stagiaires te zeggen hadden

Marc, de vorige stagiair voor de DACH sales positie zei: "Spryng was mijn beste werkervaring tot nu toe om vele redenen: Ten eerste is het inwerkproces zeer professioneel en bereidt je goed voor op je stage. Zelfs in de stagefase behandelt iedereen je als een gelijke. Verder heeft Spryng me meer geleerd over sales dan ik de afgelopen jaren heb geleerd door op een salesafdeling te werken. Tot slot heeft Spryng een uitstekende bedrijfscultuur. Iedereen zorgt voor elkaar, wat de verhuizing naar het buitenland voor mij makkelijk maakte en heel vaak viert het team samen het geweldige succes." Emma, de vorige Marketing stagiaire voegt toe: "Marc had het niet beter kunnen zeggen. Bij Spryng kreeg ik echt de vrijheid om verschillende taken te verkennen. Deze stage heeft me ook geholpen om erachter te komen wat ik precies wilde doen in mijn toekomstige carrière. Kaj, die na zijn stage 'Sales & Marketing' bij Spryng aan de slag ging als Business Developer en een vast teamlid werd, deelt het volgende advies: "Stel vragen, neem initiatief, wees leergierig en omarm alles." Dit wordt geadviseerd aan alle stagiairs en medewerkers die bij Spryng beginnen, aangezien innovatie de kern van het bedrijf is. Werknemers worden altijd aangemoedigd om vragen te stellen, ideeën te delen en buiten de gebaande paden te denken.

Ben jij geïnteresseerd in een stage bij Spryng? Bekijk dan hier onze openstaande stageplaatsen.

Concluderend: we raden het ten zeker aan

Werken als stagiair bij Spryng is meer dan een baan: het is een avontuur vol groei, vriendschap en eindeloze mogelijkheden. Van het warme welkom op de eerste dag tot de onschatbare ervaringen die ze onderweg hebben opgedaan, de reis van Johanna, Evy, Stijn en Fien bij Spryng is een bewijs van de toewijding van het bedrijf om talent te koesteren en een cultuur van inclusiviteit en samenwerking te bevorderen. Terwijl ze blijven ontdekken en leren, zijn ze dankbaar voor de kans om deel uit te maken van zo'n levendige en ondersteunende gemeenschap.

Deel deze Spryng posts

Meer nieuws