Laatste nieuws

Zo helpt SMS mee aan een gezonde samenleving

Gezondheidszorg
Zo helpt SMS mee aan een gezonde samenleving

De SMS service van PharmaPartners als vaccinatie reminder

IT-bedrijf PharmaPartners bouwt al veertig jaar zorgsystemen voor huisartsen, huisartsenposten en apotheken. Of, zoals ze zelf zeggen: “Verbindende ICT voor eerstelijns zorgverleners en patiënten.” Het bedrijf maakte al enige tijd gebruik van de SMS Afspraak Herinnering Service voor haar klanten. Sinds kort zet PharmaPartners de SMS service ook in als reminder voor de griepprik en pneumokokkenvaccinatie.

De SMS Afspraak Herinnering Service
De SMS Afspraak Herinnering Service van PharmaPartners is een volledig online platform, dat gekoppeld is aan het systeem van hun klanten, de huisartsen(posten). Zij kunnen hiermee volledig automatisch afspraakherinneringen per SMS versturen naar hun patiënten. Een snelle en effectieve dienstverlening waar zowel patiënt als zorgverlener baat bij hebben. Want patiënten komen door zo’n SMS berichtje vaker en op tijd naar de juiste locatie en dat bespaart de zorgverlener veel tijd en geld.

Volledige integratie met zorgsysteem
PharmaPartners maakte, zoals veel bedrijven die in of voor de zorgsector werken, al langer gebruik van de SMS service via Spryng. Maar net zoals Spryng zelf, is het IT-bedrijf altijd op zoek naar nóg slimmere oplossingen voor haar klanten. Inmiddels heeft dan ook volledige integratie tussen Spryng en het platform van PharmaPartners plaatsgevonden, waardoor SMS versturen door hun klanten nog efficiënter en sneller wordt geregeld. Ook zijn de toepassingsmogelijkheden van SMS uitgebreid naar vaccinatie-reminders.

Reminder voor pneumokokkenvaccinatie
Vanaf 2019 bood PharmaPartners haar klanten de griepvaccinatie service aan. Een service die de selectieprocedure en het versturen van brieven aan patiënten heeft geoptimaliseerd. Dit jaar wordt deze service uitgebreid met de Pneumokokkenvaccinatie service, welke een vast onderdeel van de Griepvaccinatie service wordt. Het gaat dus om een oproep aan de bevolking om zich te laten vaccineren. Niet iedereen geeft gehoor aan de oproep voor de vaccinaties. Daarom kan er nu gebruik worden gemaakt van de SMS Afspraak Herinnering Service als aanvulling op de Griep- en Pneumokokkenvaccinatie service. Deze aanvulling zorgt voor een aantoonbaar lagere no show tijdens de geplande vaccinatie afspraken omdat de patiënt een dag voor de afspraak een reminder per SMS ontvangt.

Minder no-shows door SMS reminder
De Griep- en Pneumokokkenvaccinatie Service van PharmaPartners betekent een een flinke toename in inzet van SMS, want ieder jaar ontvangen zo’n drie miljoen mensen in Nederland een uitnodigingsbrief voor de griepprik. Vanaf komend najaar komt hier de uitnodigingsbrief voor de pneumokokkenvaccinatie bij. Als extra dienstverlening voor klanten van PharmaPartners is het nu mogelijk om patiënten een SMS ter herinnering te sturen voor de griep- en pneumokokkenvaccinaties. Een slimme actie, want niet iedereen geef direct gehoor aan de oproep voor de vaccinaties.

SMS service voor een gezonde samenleving
De SMS service is voor zorgverleners een zorgvuldiger, veilige, snelle en goedkope manier om het aantal no-shows terug te dringen. En voor Nederlanders een simpele manier om hun vaccinatie niet te vergeten. Want een SMS reminder die een dag voor de geplande afspraak wordt verstuurd, vergroot de kans aanzienlijk dat mensen gehoor geven aan de oproep. En dat betekent iets heel moois namelijk het beperken van risico’s met als doel een gezondere samenleving!

SMS oplossingen op maat
Wilt u meer weten over de mogelijkheden van integratie van uw IT-platform met Spryng? Of over het terugdringen van het aantal no-shows bij afspraken in de zorg? Wij helpen bedrijven met SMS oplossingen op maat, van serviceberichten van logistieke bedrijven tot commerciële SMS’jes voor klanten van retailers en webshops. Bel Marc van Spryng voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak. Je kunt hem bereiken op 020-7703005.

Deel deze Spryng posts

Meer nieuws