Laatste nieuws

Wat is het verschil tussen ISO 27001 en NEN 7510?

Beveiliging & Privacy
Wat is het verschil tussen ISO 27001 en NEN 7510?

Over optimale beveiliging van uw vertrouwelijke gegevens.

Spryng werkt als enige SMS provider in Nederland met het ISO 27001 én NEN 7510 certificaat. Deze certificaten garanderen optimale informatiebeveiliging. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen ISO en NEN? En waarom is het voor u als klant zo belangrijk dat wij volgens deze normeringen werken?

Veel bedrijven en instellingen gebruiken dagelijks privacygevoelige gegevens van hun klanten. Informatie die je natuurlijk goed wilt beveiligen en beschermen, zodat het niet ‘op straat komt te liggen’. Dat geldt ook voor onze branche, die van SMS dienstverlening. Door te werken volgens de hoogste normen van informatiebeveiliging laat Spryng als SMS provider zien dat we verantwoord omgaan met vertrouwelijke gegevens van onze klanten. 

Werken volgens ISO 27001 en NEN 7510 norm helpt ons dus om de vertrouwelijkheid en beschikbaarheid van klantgegevens te beschermen. Voor beide standaardiseringen heeft Spryng het certificaat behaald (als enige SMS provider in Nederland). Het bewijs dat wij onze informatiebeveiliging op orde hebben. 

ISO 27001, de wereldwijde standaard
ISO staat voor International Organization for Standardization. Is een bedrijf ISO gecertificeerd dan houdt het zich gegarandeerd aan de maatregelen om gegevens veilig te stellen van klanten, leveranciers en stakeholders. ISO 27001 is wereldwijd dé standaard voor informatiebeveiliging. De basis hiervoor is een managementsysteem waar aan de hand van een risicoanalyse wordt vastgelegd welke maatregelen een organisatie heeft getroffen met betrekking tot informatiebeveiliging. Lees hier meer over het behalen van het ISO en NEN certificaat door Spryng. 

NEN 7510: beveiliging van patiëntgegevens
NEN 7510 is een norm die door het Nederlands Normalisatie Instituut wordt beheerd. Het gaat hier specifiek om informatiebeveiliging in de zorgsector, bedoeld voor zorginstellingen en toeleveranciers om adequaat met patiëntgegevens om te gaan. Aangezien de roots van Spryng in de zorg liggen en wij al jaren voor heel veel zorginstellingen in Nederland de SMS provider zijn, is de NEN 7510 certificering ons op het lijf geschreven.

Het verschil tussen ISO 27001 en NEN 7510
Zoals gezegd is de basis van beide normen hetzelfde. Het gaat om het beschermen van vertrouwelijke en privacygevoelige informatie door strikte maatregelen en protocollen te volgen. Toch zijn er verschillen tussen beide certificeringen:  

  • NEN 7510 heeft drie extra beheersmaatregelen ten opzichte van ISO 27001.
  • NEN 7510 heeft voor 33 bestaande beheersmaatregelen een zorgspecifieke beheersmaatregel geformuleerd.
  • Bij NEN 7510 ligt de focus op zorginstellingen en hun toeleveranciers die persoonlijke gezondheidsinformatie verwerken (zoals Spryng). Dat is niet het geval bij ISO 27001.

Meer weten over de voordelen voor u?
Bent u geïnteresseerd in alle ins en outs van onze ISO 27001 en NEN 7510 certificering, laat het ons gerust weten. Wij vertellen u ook graag over de voordelen en zekerheden voor u als klant van Spryng. Want certificering blijft een belangrijk onderwerp. Niet alleen omdat onze SMS dienstverlening u als klant zorgvuldigheid garandeert, maar ook omdat wij met onze dienstverlening úw klanten bereiken. Snel, simpel en… 100% veilig. Neem contact op met Spryng voor meer info en vragen. Hij is bereikbaar op 020-7703005. 

Deel deze Spryng posts

Meer nieuws