Laatste nieuws

Vul de tafels van uw restaurant via SMS op Valentijnsdag

Marketing
Vul de tafels van uw restaurant via SMS op Valentijnsdag

14 februari – Valentijnsdag. De dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met bijvoorbeeld cadeautjes, bloemen of kaarten. Parfumeries, bloemenwinkels en webshops zien daarom een gestage toename in de aanschaf van dit soort producten rond deze periode. Maar ook samen uiteten gaan is populair. Zo tonen onderzoekscijfers jaarlijks aan dat mensen Valentijnsdag het allerliefst vieren in een restaurant. En daarmee is het een van de meest winstgevende dagen van het jaar voor horecaondernemers. Om er zeker van te zijn dat men komt opdagen op de dag en de tijd van de gemaakte reservering, kan SMS worden ingezet. Maar dat niet alleen. Dit simpele maar effectieve communicatiemiddel kan door restaurants en retailers tevens worden ingezet voor het verhogen van winst.

Restaurantreserveringen

Valentijnsdag is dé perfecte gelegenheid om eens lekker uit eten te gaan. Uit een onderzoek van restaurantreserveringssite IENS is gebleken dat het aantal reserveringen in restaurants voor Valentijnsdag jaarlijks met gemiddeld 20% ten opzichte van het jaar ervoor stijgt. In 2016 steeg het aantal reserveringen zelfs met 53%, waarbij 13 februari de meest gereserveerde dag van het jaar is. Dit wil zeggen dat dit het ideale moment is om alles uit de kast te halen om de omzet en daarmee de winst van uw restaurant te verhogen. En aangezien februari meestal een rustige maand is, is dit de perfecte gelegenheid om winst te maken en nieuwe gasten aan te trekken. Daarbij wordt Valentijnsdag niet alleen gevierd door koppels, maar vriendengroepen en families nemen insgelijks hun moment om eens lekker uit eten te gaan, waardoor het de perfecte gelegenheid is voor promotie van uw restaurant.

No-show tegenaan

Als restaurant wil je natuurlijk niet dat je op de drukste dag van het jaar kampt met het probleem dat mensen niet komen opdagen. Helaas kampen veel restaurants wel met dit no-show probleem. Een hot item in de restaurantwereld is dan ook het terugdringen hiervan, om de simpele reden dat de lege tafels geld kosten. Uit een recente poll van KHN onder haar leden blijkt dat 62 procent van de horecaondernemers het aantal no-shows heeft zien toenemen in het afgelopen jaar. Volgens horecavakblad Misset zou een gemiddeld toprestaurant hierdoor jaarlijks duizenden euro’s mislopen. SMS is de hiervoor de oplossing. Zorg ervoor dat de gast zijn of haar telefoonnummer achterlaat bij de reservering en stuur een SMS om de reservering te bevestigen. Stuur daarnaast op dezelfde manier een afspraakherinnering een dag voor of de dag van de reservering, met de mogelijkheid om te annuleren.

Het versturen van zo’n SMS notificatie als vriendelijke reminder is prettig voor de gast en zorgt ervoor dat mensen keurig verschijnen op het gereserveerde tijdstip. Of zich, dankzij de simpele reply-optie, toch nog afmelden waardoor de tafel vrijkomt voor een nieuwe reservering. Want waar afbellen helaas nog vaak een te grote drempel blijkt, is even per SMS antwoorden dat je niet komt een stuk laagdrempeliger en daarmee gemakkelijker. Een andere manier van het tegengaan van no-shows is het verplicht laten invullen van de creditcard gegevens, maar dit schrikt een hoop mensen af. De vriendelijkere en minstens zo effectieve oplossing is om via de SMS Gateway van Spryng klanten tijdig te herinneren aan hun reservering én ze de mogelijkheid bieden om zich netjes af te melden.

Cadeautjes

Het geven van cadeautjes aan je geliefde, vrienden of familie is eveneens erg populier op Valentijnsdag. Zoals je je kunt bedenken worden er op dagen als Valentijnsdag extra veel cadeautjes – waaronder bloemen – gekocht en besteld. Vervolgens zit iedereen natuurlijk vol smacht te wachten of zijn of haar gestuurde cadeautjes daadwerkelijk zijn aangekomen. Om uw klanten proactief op de hoogte te brengen van hun bestelling kan SMS worden ingezet. Retailers kunnen een berichtje versturen wanneer de bloemen of andere cadeautjes zijn aangekomen bij de gewenste persoon.

Spryng

Wilt u deze Valentijnsdag nog profiteren van de voordelen die SMS kan bieden voor uw (horeca)zaak? Wacht niet langer en neem vandaag nog contact op met Spryng via +31 (0) 20 770 3005 of info@spryng.nl. Wij zijn gespecialiseerd in het leveren van SMS-diensten voor de zakelijke markt en hebben een professioneel en ervaren team dat 24/7 voor u klaar staat!

Deel deze Spryng posts

Meer nieuws