Laatste nieuws

Succesvolle Carnaval dankzij SMS

Marketing
Succesvolle Carnaval dankzij SMS

Carnaval. Dé feestdag waarbij cafés en kroegen hun deuren openen en het gehele zuiden gevuld is met feestende, verklede mensen. Je hoeft dan ook niet gek op te kijken als je tegen Batman, een indiaan of een banaan aanloopt en kunt zelf gerust in je excentriekste outfit de straat op zonder dat er raar naar je wordt opgekeken. Hoewel Carnaval dit jaar eigenlijk start op 3 maart, kun je vanaf vandaag in de meeste zuidelijke steden van het land allang terecht gekleed in je unieke feestkostuum. Een bekende traditie deze dagen is de carnavalsoptocht met bijbehorende prijzen en als toeschouwer is het mogelijk om je stem uit te brengen op de origineelste praalwagen middels SMS. Ook wordt er volop ge-sms’t indien er calamiteiten plaatsvinden om de juiste mensen op de hoogte te brengen. Daarnaast is dit de perfecte gelegenheid om als café uw omzet te verhogen middels SMS.

Carnavalsoptocht
Een van de hoogtepunten tijdens Carnaval is de carnavalsoptocht en na afloop van deze tocht worden er vaak prijzen uitgereikt voor onder andere de mooiste praalwagens, de leukste loopgroep of de beste individuele act. Bij grotere optochten is er naast de juryprijs vaak ook een publieksprijs. Toeschouwers van de optocht kunnen als publieksjury meestemmen door een SMS te sturen met hun favoriet van de optocht. Door het uitbrengen van een stem via SMS hebben de toeschouwers invloed op de keuze van de praalwagen die de publieksprijs krijgt toebedeeld. Spryng kan met haar service het SMS-verkeer verzorgen en de resultaten verwerken, waardoor alles rondom de prijsuitreiking snel en gemakkelijk verloopt.

inzet SMS tijdens carnaval

Horecagelegenheden
Tijdens Carnaval draaien zo’n beetje alle cafés, kroegen en eettenten in het zuiden overuren. Veel van hen besluiten om bijna 24 uur per dag open te zijn, omdat de omzet in deze periode aanzienlijk omhoog kan schieten ten opzichte van de rest van het jaar. Als café is dit het perfecte moment om alles uit deze dagen te halen en dit kan onder andere middels SMS. Staan Snollebollekes, Jannes, de gebroeders ko of andere carnavalsartiesten in jouw café? Breng dan klanten hiervan op de hoogte middels SMS! Op deze manier promoot je jouw café en zorg je ervoor dat mensen langskomen in jouw café, met het uiteindelijke doel: het verhogen van de omzet.

Calamiteiten
Daarnaast kan de SMS ook worden ingezet als communicatiemiddel bij calamiteiten. Bijvoorbeeld gedurende de carnavalsoptocht. Zo’n optocht brengt natuurlijk veel geregel met zich mee en de optochtcommissie dient vooraf overal aan te denken. Zo worden bewoners langs of binnen de optochtroute vaak verzocht om de straten autovrij te houden, zodat men bij eventuele calamiteiten gemakkelijker kan handelen. Hoewel er voorafgaand genoeg maatregelen worden genomen om noodsituaties te voorkomen, kan er alsnog iets misgaan. En wanneer er een calamiteit plaatsvindt, moeten omstanders hier zo snel mogelijk van op de hoogte worden gebracht. SMS kan hierbij helpen. Door een alarmeringssysteem in te zetten middels SMS wordt een spraak- of SMS-bericht lokaal gepusht naar elke gsm in een bepaald gebied, waardoor informatie over een noodsituatie met een grote impact gemakkelijk en snel verspreid kan worden. Daarnaast kan deze manier van communiceren ervoor zorgen dat de juiste hulptroepen snel kunnen handelen.

Spryng
Wilt u deze Carnaval nog profiteren van de voordelen die SMS kan bieden voor uw carnavalsoptocht zoals het verzorgen van de afhandeling van het SMS-verkeer en het instellen van een alarmeringssysteem? Wacht niet langer en neem vandaag nog contact op met Spryng via +31 (0) 20 770 3005 of info@spryng.nl. Wij zijn gespecialiseerd in SMS-diensten en hebben een professioneel en ervaren team dat klaar staat om u te helpen!

Deel deze Spryng posts

Meer nieuws