Laatste nieuws

Studentenverenigingen helpen door de inzet van SMS

Others
Studentenverenigingen helpen door de inzet van SMS

Spryng levert SMS aan de zakelijke wereld en hierbij wordt niet meteen gedacht aan studenten, laat staan aan studentenverenigingen. Toch weet Spryng dat het runnen van een studentenvereniging net zo complex is als het runnen van een bedrijf. Daarom wil Spryng een handje helpen. Door de inzet van SMS kan het voor u als studentenvereniging gemakkelijker worden om te communiceren met uw (potentiële) leden.

Het werven van leden

Allereerst kan de SMS bijdragen aan de werving van nieuwe leden. Hoewel studenten zich bij sommige verenigingen het hele jaar kunnen inschrijven kan dit bij de meeste enkel tijdens de introductieweek. De introductieweek staat dan ook volop in het teken van het werven van nieuwe leden. De aankomende studenten feesten er een week lang op los en komen in aanraking met de verschillende verenigingen, waardoor de keuze hierin erg moeilijk wordt. En dat is waar Spryng u kan helpen. Middels SMS kunt u uw potentiële leden op de hoogte brengen van de leukste borrels, informatiemomenten en feestjes. Daarnaast kunt u aan het einde van de introductieweek een SMS bericht versturen om de potentiële leden te herinneren aan hoe leuk de week was, dat het gedurende het hele jaar zo leuk kan zijn als zij zich inschrijven bij uw vereniging en met informatie over hoe je je kunt inschrijven. Herhaling leidt tot herinnering, dus hoe vaker potentiële leden met u vereniging in contact komen, hoe meer mensen uw vereniging zullen herinneren. Dit kan er uiteindelijk toe leiden dat men direct aan uw vereniging denkt wanneer er een keus gemaakt dient te worden.

Promoten en informeren

Wanneer u de leden heeft gewerfd moet u uw nieuwe leden, maar ook uw bestaande leden continu op de hoogte houden over van alles en nog wat. Met het drukke leven van studenten zullen zij hun e-mail onregelmatig checken of belangrijke mailtjes niet direct lezen. De telefoon daarentegen hebben ze wel gedurende de hele dag bij de hand en met een open rate van 98% en 90% die het bericht binnen 3 minuten leest, is de SMS een van de beste manieren om uw leden te bereiken. De combinatie van mail en SMS maakt uw communicatie erg effectief.

Daarnaast organiseert u als studentenvereniging natuurlijk feesten en andere activiteiten. Deze kunnen gemakkelijk middels SMS gepromoot worden bij uw leden. Er kan vlak voor het evenement een herinnering middels SMS worden verstuurd, waardoor voorkomen kan worden dat de opkomst tijdens het evenement tegenvalt. Om het voor u als studentenvereniging makkelijk te maken, kunt u gebruik maken van ons platform. Zo is het mogelijk om een Excel-lijst met de nummers van uw leden te uploaden en hiermee kunt u binnen enkele seconde iedereen tegelijk hetzelfde bericht sturen. Ook kunt u hiermee gepersonaliseerde SMS berichten versturen. Bijvoorbeeld wanneer er bepaalde taken zijn die door specifieke leden moeten worden uitgevoerd. Door in Excel gebruik te maken van de verschillende kolommen kunt u met het opstellen van de SMS met slechts één klik iedereen individueel op de hoogte brengen over de specifieke taak die ze moeten uitvoeren inclusief de datum en tijd waarop dit zal plaatsvinden.

Verder zijn de nieuwste leden van uw vereniging hoogstwaarschijnlijk nog op zoek naar een huisvesting. U kunt uw leden hierbij helpen door notificaties van beschikbare kamers door te sturen naar leden die zoekende zijn. Als laatst kunt u uw leden tevens informeren over interessante lezingen of carrièremarkten. Dit kan allemaal middels SMS, welke over het algemeen beter en eerder wordt gelezen dan de mail.

Genoeg redenen dus om de SMS te gebruiken. Wilt u als studentenvereniging uw processen optimaliseren, uw leden helpen of uw leden herinneren aan de te betalen contributie? Wacht dan niet langer en neem vandaag nog contact op met Spryng via (020) 770 3005 of info@spryng.nl. Wij zijn gespecialiseerd in SMS-diensten en hebben een professioneel team dat u graag te woord staat.

Deel deze Spryng posts

Meer nieuws