Laatste nieuws

Spryng en SMS PASSCODE gaan samenwerking aan om bedrijfsbeveiligingen te optimaliseren middels SMS diensten!

Finance
Spryng en SMS PASSCODE gaan samenwerking aan om bedrijfsbeveiligingen te optimaliseren middels SMS diensten!

Amsterdam, 3 augustus 2015. SMS leverancier Spryng gaat een samenwerking aan met SMS PASSCODE, een multi-factor authenticatiegigant die bedrijfsbeveiliging en productiviteit verbetert.

SMS Passcode

SMS PASSCODE verifieert gebruikers via hun mobiele apparaten. Gebruikers worden geverifieerd op basis van geolocatie en inlog gedragspatronen. De authenticatieoplossing van SMS PASSCODE beveiligt remote acces systemen zoals bijvoorbeeld Microsoft, Citrix, Cisco en Juniper.

Spryng is de specialist als het gaat om het leveren van SMS authenticatie. Dankzij haar ervaring weet Spryng dat enkel een gebruikersnaam en wachtwoord niet genoeg zijn om gebruikers te verifiëren. Volgens SMS PASSCODE is 76% van alle netwerkinbraken veroorzaakt door zwakke of gestolen gebruikersinformatie. De twee partijen zullen hun krachten bundelen om bedrijfsbeveiligingen drastisch te verbeteren en unieke codes per SMS te versturen om het verificatieproces te optimaliseren.

Hoe werkt het?

Wanneer een medewerker toegang nodig heeft tot een beveiligde omgeving van een bedrijf, kan de medewerker zijn of haar mobiele nummer opgeven zodat er, per SMS, een uniek wachtwoord wordt verzonden nadat de inloggegevens zijn ingevoerd. Hierdoor kan er middels een SMS gecontroleerd worden of de gebruiker daadwerkelijk geautoriseerd om de digitale bedrijfsomgeving te betreden. Tevens verstuurt SMS PASSCODE, met behulp van de SMS Gateway van Spryng, SMS berichten wanneer het weer tijd is om een nieuw wachtwoord in te stellen. Zo kunnen werknemers middels SMS hun wachtwoord om de zoveel tijd veranderen.

Los van het feit dat de beveiliging van bedrijfsnetwerken en online zelfwerkplekken aanzienlijk verbetert, zorgt SMS authenticatie ook voor een kostenbesparing doordat fysieke tokens, zoals een smartcard, kunnen worden vervangen door een One Time Password per SMS.

Kies Spryng

Daarnaast biedt Spryng directe connecties aan in meer dan 200 landen met ruim 850 netwerken. Dit wil zeggen dat de SMS Gateway van Spryng berichten van de allerhoogste kwaliteit verstuurt op een internationaal niveau.

Voor meer informatie omtrent SMS authenticatie of betreffende de andere SMS diensten van Spryng kunt telefonisch contact opnemen op nummer +31(0)20 7703005.

Deel deze Spryng posts

Meer nieuws