Laatste nieuws

Spryng, de specialist op het gebied van SMS authenticatie, Two Way Authentication

Finance

Veel klanten van Spryng, waaronder veel gemeenten en zorginstellingen, versturen intensief wachtwoorden via de SMS Gateway van Spryng. De reden hierachter is dat de SMS Gateway van Spryng zo is ontworpen dat deze binnen enkele minuten geheel zelfstandig te koppelen is aan de SSL VPN systemen RSA, SafeNet, Secure Envoy en SonicWall.

Steeds meer bedrijven en instellingen gebruiken ‘Two Way Authentication’, ook wel ‘One Time Password’ (OTP) genoemd, om werknemers in te laten loggen op het beveiligde netwerk van het bedrijf of instelling waar ze werken.

Omdat het geheugen van een persoon over een langere termijn maximaal vijf wachtwoorden kan opslaan, wordt meer dan eens hetzelfde wachtwoord voor meerdere accounts gebruikt. Uit een studie onder zes miljoen recent gegenereerde wachtwoorden, zo meldt Deloitte, bleek dat de 10.000 meest gegenereerde wachtwoorden toegang boden tot 98,1% van alle accounts. Deloitte ziet dan ook alleen een oplossing in sterkere wachtwoorden in combinatie met een SMS Authenticatie.

De MAIL2SMS applicatie van Spryng biedt, middels haar SMS Gateway, een veilige authenticatie oplossing voor het inloggen op netwerken en websites middels de mobiele telefoon. Door de fysieke token, zoals een smartcard, te vervangen door een SMS bericht, met hierin vermeld een wachtwoord, kunnen personen zich middels SMS eenvoudig en veilig identificeren. Door het SMS authenticatie systeem van Spryng kunnen aanzienlijke kosten worden bespaard doordat fysieke tokens tot het verleden behoren. De MAIL2SMS applicatie van Spryng vereist geen ingewikkelde procedures of implementatieprocessen en is binnen enkele minuten opgezet en direct te gebruiken.

Bedrijven dienen daarom niet meer te investeren in dure hardware-oplossingen. Vele klanten, waaronder tientallen gemeenten, van de wereldwijde leveranciers van SSL VPN systemen van SonicWall, SafeNet, RSA en Secure Envoy maken zodoende gebruik van het SMS authenticatie systeem van Spryng.

Voor meer informatie omtrent SMS authenticatie of betreffende de andere SMS diensten van Spryng kunt telefonisch contact opnemen op nummer +31(0)20 7703005 of ga naar spryng.nl.

 

Deel deze Spryng posts

Meer nieuws