Laatste nieuws

Spryng, dé partner in het leveren van One Time Password (OTP) via SMS

Beveiliging & Privacy
Spryng, dé partner in het leveren van One Time Password (OTP) via SMS

De zakelijke SMS leverancier Spryng is dé partner in het leveren van One Time Passwords via SMS, ook wel SMS authenticatie genaamd.

Makkelijk integreren met Spryng

De SMS Gateway van Spryng is standaard gekoppeld aan de Multi Factor Authentication systemen van onder andere RSA, SafeNet, SMS PASSCODE, Secure Envoy en Sonic Wall. Hierdoor is het mogelijk binnen enkele minuten gebruik te maken van de diensten van Spryng. Naast het feit dat de implementatie van de SMS gateway van Spryng geen ingewikkelde procedures vereist, kiezen veel bedrijven, zoals ziekenhuizen, gemeenten en banken, voor Spryng als SMS leverancier vanwege de hoge kwaliteit en wereldwijde dekking van de SMS gateway.

De reden dat tegenwoordig steeds meer bedrijven gebruik maken van tweeweg SMS authenticatie heeft te maken met het feit dat 90% van de wachtwoorden, die door internetgebruikers worden aangemaakt, gevoelig zijn voor hackers. Volgens Deloitte zijn zelfs de meest complexe wachtwoorden niet langer veilig. Het gebruik van inadequate wachtwoorden leidt tot een wereldwijd verlies van miljarden euro’s, voornamelijk voor de financiële wereld. Hierdoor wordt SMS authenticatie door bedrijven steeds vaker ingezet om medewerkers toegang te geven tot een online thuiswerkplek of het bedrijfsnetwerk. De medewerker gaat naar de website van het betreffende bedrijf en vult daar zijn of haar mobiele telefoonnummer in. Vervolgens wordt er een geautomatiseerd SMS bericht, met hierin vermeld een code, over een beveiligde verbinding verstuurd naar de mobiele telefoon. Deze code biedt toegang tot de beveiligde omgeving van het bedrijf. Hierdoor wordt dus nagegaan of de gebruiker daadwerkelijk is wie hij beweert te zijn.

Bespaar kosten

Los van het feit dat de beveiliging van bedrijfsnetwerken en online zelfwerkplekken aanzienlijk verbetert, zorgt SMS authenticatie ook voor een kostenbesparing aangezien fysieke tokens, zoals een smartcard, kunnen worden vervangen door een One Time Password per SMS.

Omdat Spryng fysieke platformen heeft in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, UK, Spanje en de VS is zij in staat zeer goede relaties met de plaatselijke telecom-operators te onderhouden en zodoende haar klanten de mogelijkheid te bieden gebruik te maken van de beste kwaliteitsroutes tegen de scherpste tarieven. Hierdoor kiezen internationale bedrijven voor de SMS diensten van Spryng.

Voor meer informatie omtrent SMS authenticatie of de andere SMS diensten van Spryng kunt u telefonisch contact opnemen met Spryng op nummer +31(0)20 7703005.

 

Deel deze Spryng posts

Meer nieuws