Laatste nieuws

SMS versturen: een hele zorg minder

Gezondheidszorg
SMS versturen: een hele zorg minder

Grotere efficiency in de gezondheidszorg door SMS service

Een herinnering op je telefoon binnenkrijgen als je een afspraak in het ziekenhuis hebt, dat is tegenwoordig geen uitzondering meer. SMS is een snel en veelgebruikt communicatiemiddel, juist in de gezondheidszorg. En dat heeft meer dan één reden. Het aantal ‘no shows’ neemt al jaren flink af bij zorginstellingen die een afspraakherinnering naar hun cliënten sturen. Dat bespaart veel geld, tijd en ergernis. Maar SMS dienstverlening in de zorgsector gaat verder dan dat.

SMS versturen: iedereen blij!

Onderzoek wijst uit dat de meest voorkomende reden om niet naar een medische afspraak te gaan is, dat patiënten hun afspraak vergeten. De meeste ziekenhuizen kiezen er dan ook voor om een SMS te versturen binnen 48 uur vóór de afspraak. Want, zo blijkt uit verschillende onderzoeken, patiënten die een SMS-herinnering ontvangen komen vaker naar hun afspraken dan mensen die geen herinnering krijgen. Daarbij maakt het niet uit welk medisch gebied het betreft. Ook is dit niet aan een bepaalde leeftijdscategorie gebonden. Kort gezegd: een SMS herinnering sturen is een effectieve manier om het aantal ‘no-shows’ in de gezondheidszorg te verminderen. Met als resultaat dat de efficiëntie wordt verhoogd en de kosten aanzienlijk dalen. En last but not least: er is minder ergernis en een grotere klanttevredenheid, want patiënten zijn ook blij met een SMS’je ter herinnering.

Toepassingen van SMS versturen voor zorgsector

Spryng levert SMS dienstverlening in de zorg voor verschillende doeleinden. Ziekenhuizen en andere zorginstellingen maken bij ons gebruik van:

  • Afspraakherinnering per SMS

Ziekenhuizen verminderen op deze manier het aantal ‘no-shows’ met minimaal 60%. Patiënten ervaren de SMS Service bovendien als een bijzondere, extra service. Een win-win situatie!

  • SMS Authenticatie

SMS Authenticatie wordt zowel intern (inloggen van medewerkers) als extern (inloggen van patiënten) toegepast. Artsen, ander zorgpersoneel en patiënten kunnen daarmee vanaf elke gewenste locatie toegang krijgen tot vertrouwelijke informatie. Safety first!

  • SMS Alerts versturen

Met een SMS Alert waarschuw je een grote groep mensen binnen enkele seconden. Een uitkomst bij calamiteiten en noodsituaties.

Het gemak van onze technologie

SMS versturen naar cliënten vanuit een bestaand informatiesysteem is eenvoudiger dan u denkt. Spryng heeft koppelingen met alle ziekenhuisinformatiesystemen (ZIS) zoals Epic, Chipsoft, SAP, CSC, McKesson en Cloverleaf. Maar ook alle systemen waar GGZ- en GGD-instellingen, tandartsen, fysiotherapeuten en apothekers mee werken zijn bij ons eenvoudig te koppelen aan SMS dienstverlening. Om de privacy en veiligheid van cliënten en data te waarborgen werken we bovendien met specifieke one-time-password- en authenticatieroutes.

Marktleider in de zorgsector

Als SMS provider van Nederland werkt Spryng voor veel zorginstellingen, maar ook voor tal van andere bedrijven. Van retailers tot vervoersbedrijven, van luchtvaartmaatschappijen tot financiële instellingen. Maar het begon allemaal bij de ziekenhuizen. Want Spryng is in 2006 opgericht om het aantal ‘no-shows’ in de zorg terug te dringen door SMS diensten aan ziekenhuizen te leveren. En dat werkte. We zijn al jaren marktleider in de zorg als leverancier van SMS diensten. En als enige Nederlandse SMS provider zijn wij in het bezit van alle certificeringen, zoals ISO-27001 en NEN7510.

Inmiddels zijn we vele jaren en klanten verder. Maar nog altijd vinden nieuwe zorginstellingen de weg naar meer efficiency. Zo zijn we onlangs een mooie samenwerking gestart met Ziekenhuis Rivierenland. Ook hier zullen zowel het ziekenhuis als alle patiënten de SMS service met open armen ontvangen. Want waarom zou je moeilijk doen als het efficiënter kan?

Dé SMS service provider van de zorgsector

Ook benieuwd wat onze SMS service voor uw zorginstelling kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op met Spryng. Wij komen graag een keer langs om de mogelijkheden met u te bespreken.

Deel deze Spryng posts

Meer nieuws