Laatste nieuws

Sara: “Successen vieren met het team zorgt voor meer verbinding”

Medewerker aan het woord
Sara: “Successen vieren met het team zorgt voor meer verbinding”

Sara over haar baan als Operations & HR manager.
.

Ze mag dan letterlijk de kleinste medewerker bij Spryng zijn, niemand kan (en wil) om Sara heen. Want Sara regelt zo’n beetje alles op kantoor. Als Operations & HR manager begeleidt ze de maandagochtend meeting, helpt ze bij de on- en offboarding van collega’s, coacht ze medewerkers, bewaakt ze de protocollen rondom onze ISO en NEN certificeringen en is ze vertrouwenspersoon binnen Spryng. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Sara is een energieke en zorgzame collega, die uit de evenementenbranche komt. Ze woont al meer dan 15 jaar in Amsterdam, inmiddels met haar man en twee dochters en houdt van windsurfen. Hieronder vertelt ze meer over haar werk en het HR-beleid van Spryng (waar zij een flinke steen aan bijdraagt).

Sara’s overstap naar Spryng
“Precies een jaar geleden werd ik in contact gebracht met Marc, CEO van Spryng. Ik zat al in een ander sollicitatietraject en komend uit de evenementenbranche maakte een SAAS-gerelateerde omgeving mij niet meteen heel erg enthousiast, maar direct vanaf het eerste contact met Marc begreep ik waarom een gezamenlijke kennis ons met elkaar in contact had gebracht. Er was zeker een cultural fit en een persoonlijke klik. En als één ding belangrijk is bij het vinden van een passende baan, dan is dat het wel. Twee gesprekken later kapte ik dan ook de andere sollicitatie af om aan de slag te gaan bij Spryng!

Als HR manager heb ik in eerdere banen altijd mijn best gedaan om nieuwe medewerkers zo warm mogelijk te (laten) verwelkomen op kantoor tijdens hun eerste dagen. Bij Spryng hoefde ik aan die cultuur niets te veranderen. Op mijn eerste dag lag m’n bureau vol met gekleurde ballonnen en stond er kaartje op mijn bureau met persoonlijke boodschappen van het hele team. Ook was er een duidelijk onboarding plan zodat ik precies wist wanneer ik met wie een training of meeting had. Mijn gevoel werd bevestigd: bij Spryng is er veel aandacht voor de medewerkers. Dat maakte het niet alleen voor mij persoonlijk prettig, het is ook interessant voor mij als operationeel manager.”

Hoe creëer je een prettige werkomgeving?
“Ik krijg veel vrijheid om Spryng een nog fijnere werkplek te maken voor medewerkers. Hoe we dat doen? Een goede onboarding begint al bij het tekenen van het contract. Bij Spryng doen we dat feestelijk op kantoor; het ondertekenen wordt vastgelegd op camera (leuk voor het thuisfront) en daarna proosten we met het team op de nieuwe collega. Zo is de eerste dag hopelijk ook meteen een stuk minder spannend.

Daarnaast zijn we begin dit jaar een samenwerking aangegaan met OpenUp. OpenUp geeft onze medewerkers kosteloos laagdrempelige toegang tot een erkende psycholoog. Voor iets kleins of groots, een privé kwestie of werkgerelateerd. Ook zijn er diverse webinars rondom persoonlijke ontwikkeling en er kunnen zelfs mindfulness lessen gevolgd worden. Ik ben hier supertrots op, want het laat zien dat wij echt om de gezondheid, het mentale welzijn en de veiligheid van onze medewerkers geven. Zelf praat ik ook regelmatig met collega’s 1-op-1 om te peilen hoe het met ze gaat en of ik iets voor ze kan betekenen. Ook starten en eindigen we elke dag met elkaar en is iemand een jaar in dienst, dan nemen Marc en Alexander diegene mee uit lunchen. Elk jaar wordt de lunch luxer, haha!”

Mijlpalen vieren leidt tot betere prestaties
“Het vieren van een succes moet je trouwens niet onderschatten. Door het besef dat je iets hebt bereikt groei je ook in je persoonlijke ontwikkeling en kun je dit soort momenten een plaats geven en voorkom je dat het moment verdwijnt in de stroom van dagelijkse gebeurtenissen. Zo hebben wij vrij recent de award drinks in het leven geroepen: Elke maand kunnen collega’s elkaars succes nomineren via een soort wall of fame en tijdens de award drinks worden de winnaars bekend gemaakt en proosten we met elkaar op deze successen. Successen vieren met je team zorgt ook nog eens voor meer verbinding en dat vinden we belangrijk bij Spryng. Het komt de samenwerking ten goede, mensen zijn dan minder bezig met competitie en meer bezig om als team goed werk te leveren, dat leidt tot betere prestaties. En ook al hebben we veel sales gerelateerde functies, er heerst hier gelukkig geen haantjescultuur. Iedereen gunt elkaar het succes, er is een sterke teamspirit. Als medewerker ben ik daar blij om en vanuit mijn HR-functie ben ik er trots op dat wij deze veilige en plezierige omgeving aan onze medewerkers kunnen bieden.”

Deel deze Spryng posts

Meer nieuws