Laatste nieuws

Ontdek hoe SMS helpt om meer omzet te genereren voor sportscholen, fysio’s en studio’s

Marketing
Ontdek hoe SMS helpt om meer omzet te genereren voor sportscholen, fysio’s en studio’s

Epass Online integreert SMS API van Spryng in innovatieve ledenadministratie software

Epass Online en Spryng hebben een partnership gesloten om sportscholen, sport- en zwem-verenigingen, fysiotherapiepraktijken en personal trainers te helpen om meer omzet te genereren en no-shows te reduceren.

Klanten van Epass Online betalen enkel voor de SMS-berichten ze versturen via het platform van Epass Online. De integratie is gemakkelijk. Je kunt starten met SMS zonder aansluitkosten of abonnementen. Scroll verder naar beneden voor het stappenplan om gratis te starten met SMS in Epass Online.

Waardevolle toepassingen van SMS in Epass Online

Het wordt steeds moeilijker om de aandacht van de sportende consument te verkrijgen. Door alle e-mailnieuwsbrieven, advertenties op social media, banners, you name it, zien consumenten door de bomen het bos niet meer. Het wordt steeds duurder en minder effectief om via deze marketingkanalen nieuwe leden te werven. 

Als je deze marketingkanalen vergelijkt met SMS, is SMS vele malen goedkoper en ben je er zeker van dat die mogelijke klant jouw bericht ook daadwerkelijk leest. SMS heeft namelijk een open rate van 98% versus een gemiddelde open rate van 21% van email. 

Betalingsherinneringen: 

Door SMS geautomatiseerd in te zetten voor betalingsherinneringen (met bijvoorbeeld een iDeal link) voor openstaande facturen, bereiken organisaties gemiddeld 30% meer betalingen 

Bulk marketing campagnes: 

Gebruik SMS als marketingkanaal om acties en aanbiedingen onder de aandacht te brengen. SMS heeft een open rate van 98% versus een gemiddelde open rate van 21% van email. Bereken uit je winst! 

Reviews, enquêtes en dashboards: 

Automatisch enquêtes houden, groepsles beoordelingen en andere rapportages om inzicht te krijgen in jouw klanten. 

Retentie verhogen: 

Monitor inactieve leden van jouw sportschool of studio en activeer ze met de best-werkende SMS activering templates of stuur ze af en toe nuttige of inspirerende berichten voor klantenbinding. 

Afspraak reminders: 

Onderzoek wijst uit dat afspraakreminders via SMS kunnen leiden tot 70% no-show reductie. Bereken zelf hoeveel het kost als men niet komt opdagen voor een PT-sessie of een afspraak bij de fysio

Eenvoudig starten met SMS in Epass Online

Spryng is de enige leverancier in Europa met een ISO 27001 en NEN 7510 certificaat. Dit garandeert dat gegevens niet in verkeerde handen vallen en de hoogste mate van veiligheid genieten.

Bovendien werkt Spryng met directe SMS routes waardoor berichten gegarandeerd aankomen. Dit is ook terug te zien in het SMS dashboard in Epass Online. Dit klinkt vanzelfsprekend, maar is niet altijd het geval. 

Starten met SMS

  • Maak gratis een account aan bij Spryng 
  • Je krijgt gratis test-credits en kunt daarna online de gewenste bundel kopen of neem contact op met het support team van Spryng voor advies.
  • Neem contact op met Epass Online en geef je credentials van je Spryng account door. Je kunt direct starten met versturen. 
Deel deze Spryng posts

Meer nieuws