Laatste nieuws

Van stagiair naar Business Developer: Kaj’s verhaal bij Spryng

Werken bij Spryng
Van stagiair naar Business Developer: Kaj’s verhaal bij Spryng

Bij Spryng worden stagiairs klaargestoomd voor een baan in de sector waar ze als student een aantal jaren voor hebben gestudeerd. Je hoeft hier geen koffie te maken als stagiair, maar je krijgt een rol met verantwoordelijkheden en boeiende taken. We zijn ervan overtuigd dat dit de beste manier is om wat je hebt geleerd in de praktijk te brengen. Dit is ook de beste manier om te ontdekken of we talent in huis hebben – en hen een toekomst bij Spryng kunnen bieden als dat mogelijk is. 

Het komt dan ook regelmatig voor dat stagiaires na hun stage bij Spryng aan de slag gaan en in vaste dienst komen. Zo ook Kaj, die na zijn stage ‘Sales & Marketing’ bij Spryng aan de slag ging als Business Developer. Volg Kaj’s verhaal terwijl we dieper ingaan op zijn stage-ervaring en naadloze overgang naar een vast teamlid.

 

Waarom heb je gekozen voor een stage bij Spryng?

Kaj’s reis naar Spryng begon als een cruciale keuze te midden van de onzekerheden van het afstuderen. Gezien zijn academische achtergrond in communicatie, bood de stage bij Spryng Kaj de kans om uitgebreide ervaring op te doen in verschillende facetten van het vakgebied die van onschatbare waarde zijn.

Kaj zei: “Het was verplicht om tijdens mijn studie stage te lopen en ik zag dat Spryng een stage aanbood waarbij ik ervaring kon opdoen in verschillende aspecten van communicatie, waaronder sales en marketing.” Hij vervolgt: “Ik zag mijzelf ook werken in de tech industrie, bij voorkeur bij een startup. Ik geniet van de flexibiliteit en individualiteit die het mogelijk maakt om in groep te werken. Het zien van de lijst met klanten waar Spryng mee heeft gewerkt heeft mij ook geholpen bij het maken van de beslissing, gewoon omdat het mij gaaf leek om met bekende bedrijven en merken als Coolblue en PostNL te werken.”

Voor het eerst een kantooromgeving betreden kan een intimiderende ervaring zijn. Kaj, die nog geen ervaring had in een dergelijke omgeving, vertelde openhartig over zijn aanvankelijke bedenkingen: “Ik dacht dat het een koude en niet zo vriendelijke sfeer zou zijn.” Deze bedenkingen werden echter snel weggenomen toen de gastvrije en behulpzame sfeer bij Spryng deze stereotypen aan diggelen sloeg. Kaj merkte op: “De sfeer was warm en gastvrij, en er is nauwe communicatie tussen iedereen. Je kunt gewoon naar de CEO lopen en een praatje maken; het is met iedereen hetzelfde.”

Deel worden van het team

Het begin van de stage markeerde een unieke fase voor Kaj, die de ervaring omschreef als “anders”. De aanpassing aan een 40-urige werkweek bracht uitdagingen met zich mee, maar het intensieve inwerkprogramma speelde een cruciale rol bij het vergemakkelijken van deze overgang. Kaj waardeerde de meeslepende aanpak van integratie: “Wat ik leuk vond was dat je meteen deel uitmaakt van het team, je wordt behandeld als een ‘gewoon’ teamlid, niet als een stagiair.”

Het inwerkproces bracht zijn eigen uitdagingen met zich mee, voornamelijk gericht op de aanpassing aan een full time on-site rooster. Kaj gaf toe: “40 uur werken, dat was ik absoluut niet gewend, maar het went heel snel als je eenmaal in het ritme zit.”

 

Plezier in teamwerk en diverse taken

Het leukste aspect van de stage overstijgt volgens Kaj de typische stage-ervaring. “Tuurlijk zijn er een paar kleinere taken, zoals de lunch voorbereiden, maar deze verantwoordelijkheden worden gedeeld met andere stagiairs en teamleden. Je hebt niet echt typerende stagiaire verantwoordelijkheden zoals koffie zetten of kopieën maken.” Kaj benadrukte het meeslepende karakter van het werk en zei: “Ik vind het echt leuk dat je meteen in het werk springt, met echte werkgerelateerde taken zoals praten met klanten, lijsten met leads maken, campagnes versturen en dat soort dingen.” 

De overgang naar een vaste rol weerspiegelt Kaj’s betrokkenheid en enthousiasme voor Spryng. “Ik vind het bedrijf en het team erg leuk; het is een mooie kans om te leren en te groeien, en mijn stage liet mij inzien dat dit de richting is die ik op wilde. Ik ben echt dankbaar voor de kans en zie het als een groot compliment.”

 

Balans tussen studie en carrière

De beslissing om te blijven werd verder versterkt door de toewijding van Spryng aan flexibiliteit, die tegemoetkomt aan de uiteenlopende behoeften van mensen zoals Kaj. “Een van de dingen die mij overtuigden om te blijven is dat het echt flexibel werken is bij Spryng, met een werkbelasting die is afgestemd op mijn behoeften en andere verplichtingen. Dat is nog iets wat ik erg leuk vind, dat het management en het hele team erg ondersteunend zijn voor persoonlijke doelen, of het nu school, sport of iets anders is.”

Wat betreft de uitdaging om een evenwicht te vinden tussen studie en toegenomen verantwoordelijkheden, is Kaj van mening dat het met flexibiliteit te doen is. “Het zal niet al te veel verschillen, maar tijdmanagement is de sleutel tot succes.”

Vooruitkijken naar de toekomst

Nu de stage ten einde loopt, denkt Kaj na over de vaardigheden die hij heeft opgedaan, met name op het gebied van verkoop. “Ik denk dat ik vaardigheden heb ontwikkeld in verkoopgesprekken, ik heb geleerd hoe ik het meer praktisch moet aanpakken in plaats van in theorie – zoals ik op school deed.”

Vooruitkijkend voorziet Kaj een verschuiving in verantwoordelijkheden als de vaste rol begint. “De makkelijkere taken gaan naar nieuwe stagiairs en ik zal meer verantwoordelijkheid en ownership nemen over meer ingewikkelde projecten en outbound sales.”

De opwinding over de toekomstige rol is duidelijk te zien, want Kaj ziet meer outbound-gerichte taken en een rol bij het inwerken van nieuwe stagiairs. “Ik begin mijn nieuwe functie in het nieuwe jaar, dus het is een frisse start voor iedereen. Ik denk dat het meer outbound gericht zal zijn, en ook dat ik deels verantwoordelijk zal zijn voor het onboarden van de nieuwe stagiaires, door ze te laten zien hoe ze dingen moeten doen zodat ze het in de toekomst nog beter kunnen dan ik.”

 

Advies voor toekomstige stagiaires

Toen Kaj werd gevraagd naar advies voor toekomstige stagiairs, deelde hij inzichten uit eigen ervaring: “Stel vragen, neem initiatief, wees leergierig en omarm alles.” Dit wordt geadviseerd aan alle stagiairs en werknemers die bij Spryng beginnen, aangezien innovatie de kern van het bedrijf is. Werknemers worden altijd aangemoedigd om vragen te stellen, ideeën te delen en buiten de gebaande paden te denken.

Daarnaast benadrukte Kaj de waarde van het nemen van verantwoordelijkheid en het zoeken naar constante feedback. “Ownership nemen over mijn eigen taken, bij Spryng krijg je de kans om dat te doen. Ook het vragen en ontvangen van constante feedback en het willen verbeteren heeft mij zeker voorbereid op deze rol.”

Kortom, het verhaal van Kaj bij Spryng getuigt van de toewijding van het bedrijf om talent te koesteren en een omgeving te bieden waarin individuen kunnen groeien, leren en naadloos overgaan van een stagiair naar een vast teamlid. De integratie van praktische vaardigheden, flexibiliteit en een ondersteunende teamcultuur positioneert Kaj voor blijvend succes in zijn evoluerende rol binnen het bedrijf.

Klaar om je stage te verbeteren? Duik in de spannende mogelijkheden bij Spryng! Van communicatie tot verkoop en marketing, bij ons draait alles om doorbreken. Sluit je aan bij een groep vernieuwers waar jouw stem telt. Bekijk de vrije vacatures op onze carrièrepagina om jouw reis met Spryng te beginnen!

 

Deel deze Spryng posts

Meer nieuws