Laatste nieuws

Minder ‘no-shows’ bij klanten van Evry dankzij SMS via Spryng

Gezondheidszorg
Minder ‘no-shows’ bij klanten van Evry dankzij SMS via Spryng

Wat is Evry?
Evry is EPD-software voor paramedici, zoals diëtisten, logopedisten, ergotherapeuten, leefstijlcoaches en psychologen. Zij kunnen met Evry naast een volledige dossier van de patiënt ook hun agenda beheren, declaraties sturen naar verzekeraars en gemeenten en hun boekhouding doen. En nu dus ook via de Evry software een geautomatiseerde afspraakherinnering en -bevestiging sturen, dankzij de SMS Gateway van Spryng.

SMS toepassingen voor de klanten van Evry
– Vanuit de agenda een SMS reminder sturen naar de cliënten, ter herinnering aan hun consult.
– Op dezelfde wijze kan ook een afspraakbevestiging via SMS worden gestuurd.
– Vanuit het dossier een ‘losse’ SMS sturen (om uiteenlopende redenen). Bijvoorbeeld met een link naar een specifieke website of -pagina.

Zorgverleners over SMS
Gaby Herweijer, praktijkhouder en diëtist, www.voedingplusadvies.nl
Sinds wij twee dagen voor de afspraak de herinnering SMS’jes versturen, worden afspraken op tijd verplaatst en hebben wij minder ‘no-shows’. De SMS service is ook handig om een afspraakbevestiging te sturen wanneer mensen geen e-mailadres hebben. Van cliënten ontvangen wij ook reacties dat ze de herinnering per SMS fijn vinden.”

Tamara Zijm, praktijkhouder en diëtist, www.dietist-leefstijl.nl
“Wij werken al jaren met volle tevredenheid met de SMS functie van Evry. Het aantal ‘no-shows’ is fors verminderd. Als een cliënt de SMS herinnering ontvangt (48 uur vooraf) en niet op de afspraak kan komen, ontvangen we vaak meteen een SMS’je of belletje om de afspraak te wijzigen. Op die manier hebben we nog ruim de tijd om een ander consult in te plannen.”

De resultaten
Met een SMS reminder neemt vrijwel zeker het aantal ‘no-shows’ af waardoor de kosten snel weer terugverdiend zijn. Zeker als je bedenkt dat een no-show consult van een half uur ongeveer € 30 kost. Daarnaast wordt een afspraakherinnering per SMS door de ontvangers als een prettige extra service ervaren, het komt professioneel over. En dat is natuurlijk mooi meegenomen!

Gratis zelf SMS proberen?
Dat SMS een effectieve communicatie tool is voor heel veel verschillende bedrijven en sectoren, dat is voor ons niets nieuws. Maar voor u misschien wel. Daarom bieden wij samen met Evry, praktijken die in november een account bij Evry aanmaken, 100 gratis credits! Want u ervaart de kracht van SMS natuurlijk pas echt als u er zelf mee aan de slag gaat. Voor uw bedrijf én voor uw cliënten. Bel ons gerust op 020 – 770 3005 of maak een account aan binnen Evry, in de stamgegevens op het tabblad SMS. Kijk voor meer informatie op www.spryng.nl of www.evry.nl/sms

Deel deze Spryng posts

Meer nieuws