Laatste nieuws

Minder druk op de (spoed)zorg dankzij Medi-Link

Gezondheidszorg
Minder druk op de (spoed)zorg dankzij Medi-Link

Slimme webapplicatie zet SMS in voor veilige overdracht van medische foto’s

In de zorgsector is het zomaar versturen of ontvangen van een foto naar/van een zorgverlener niet zo simpel vanwege de AVG-wetgeving. Terwijl het bij de beoordeling van een klacht in veel gevallen voldoende is om een foto te delen. Medi-Link heeft daar een oplossing voor bedacht. Met deze webapplicatie kunnen zorgprofessionals op een snelle, makkelijke en veilige wijze foto’s opvragen bij hun patiënten. Zonder een app te downloaden. Gewoon via één SMS bericht.

Medi-Link is ontstaan vanuit de praktijk. De moeder van oprichter Megan Oosterbaan heeft jarenlange praktijkervaring in de eerstelijnszorg, als triagist op een huisartsenpost. Zij weet dat door een foto te delen veel klachten op afstand beoordeeld kunnen worden. Dat bespaart tijd voor zowel de patiënt als voor de zorgverleners. Zeker in de spoedzorg is dit kostbare tijd. Door een foto op te vragen kun je dus onnodige consulten voorkomen. En dat is precies het doel van Medi-Link: het voorkomen van onnodige consulten in de huisartsenzorg. Zodat zorgprofessionals vrij(er) worden gehouden om zorg te bieden aan patiënten die dat écht nodig hebben.

Media-Link bespaart kostbare tijd

Medi-Link wordt ingezet bij klachten waarvan wordt vermoed dat een fysiek consult niet nodig is. Ook bij klachten waar twijfel over is tijdens de triage, kan een foto meer duidelijkheid geven. De patiënten zijn blij want ze hoeven niet naar de praktijk of de huisartsenpost te komen. En assistentes en huisartsen zijn blij omdat ze meer tijd overhouden voor patiënten waarbij een fysiek consult wel echt nodig is. 

Voor iedereen toegankelijk

De visie van Medi-Link is dat iedereen in staat moet zijn om op een makkelijke en veilige manier foto’s op te sturen naar de huisarts of doktersassistente, ook ouderen en digibeten. Dus zonder ingewikkelde aanmeldprocedures of een app die gedownload moet worden. Bij Medi-Link is dat niet nodig.

 

“Wij zijn ontzettend blij met Spryng als betrouwbare partner. 

De samenwerking geeft ons ruimte om te focussen op het optimaliseren van onze applicatie. Zo kunnen wij de beste en veiligste zorg op afstand blijven bieden.”

– Medi-Link –

 

Veilig data versturen met SMS

Hoe werkt Medi-Link dan wel? Heel simpel, met een SMS berichtje. De zorgverlener stuurt een SMS met een beveiligde link naar de patiënt. De patiënt kan via deze link veilig foto’s opsturen van huidafwijkingen en andere zichtbare klachten. Geheel volgens de AVG-regels. De SMS Gateway van Spryng wordt door Medi-Link dus ingezet om op een snelle, gebruiksvriendelijke en superveilige manier patiënten te bereiken. Vaak wordt al tijdens het telefoongesprek met de triagist een SMS naar de patiënt gestuurd. De SMS komt vrijwel direct aan. De patiënt kan via deze link maximaal vier foto’s uploaden. Zo kan de triagist of doktersassistente op afstand zonder tijdverlies de klacht beoordelen.

Hoe Medi-Link precies werkt leest u hier.  

 

“Door het gebruik van SMS hebben wij in één jaar tijd meer dan 12.000 fysieke consulten kunnen voorkomen.”

– Medi-Link –

 

Minder druk op de zorg met SMS

Via Medi-Link zijn in het afgelopen jaar ruim 15.000 SMS berichten verstuurd. Volgens de zorgverleners die Medi-Link gebruiken blijft een fysiek consult in meer dan 80 procent van de gevallen gespaard. Dat betekent dat Medi-Link, door het gebruik van SMS, in één jaar tijd meer dan 12.000 fysieke consulten heeft voorkomen. De samenwerking met Spryng voor deze SMS dienstverlening is vanaf het begin goed geweest: “In het kort: correcte uitleg, goede ondersteuning en supersnelle support. Het is fijn dat de service van Spryng zo hoog is, want dat is ook wat wij onze klanten willen bieden. Wanneer er een supportvraag bij ons binnenkwam over SMS, had ik vaak binnen een uur inhoudelijk reactie van Spryng. Echt super!”

Wereldwijd bereik

Voor Medi-Link is het ook heel prettig dat Spryng wereldwijd SMS kan versturen. “Toen wij uitbreidden naar Bonaire was het fijn dat Spryng de mogelijkheid biedt om naar elk buitenlands telefoonnummer te SMS’en. Inmiddels maken we daar volop gebruik van: in Medi-link kan de zorgprofessional naar elk gewenste mobiele nummer een SMS sturen. Ook nog eens in andere talen.”

Meer weten?

Wilt u als huisarts, huisartsenpraktijk of andere zorgverlener meer weten over de diensten van Medi-Link, kijk dan op website of bekijk deze video.

Neem contact op met Spryng voor meer informatie over slimme sms-toepassingen in de gezondheidszorg +31 20 770 30 05 of gewoon op info@spryng.nl.
Naast SMS is onze specialiteit het meedenken in oplossingen. Om onze klanten efficiënter te laten werken, om kosten te besparen en het leven met simpele SMS berichten te veraangenamen.

Deel deze Spryng posts

Meer nieuws