Financiële dienstverleners

Hoe SMS de financiële sector efficiënter en veiliger maakt

Bel ons

Kostenbesparing en extra veiligheid

Door het gebruik van SMS worden er jaarlijks honderdduizenden euro’s bespaard en zijn vele systemen beter beveiligd tegen ongeautoriseerde toegang. Financiële instellingen zetten SMS bijvoorbeeld in voor TAN-codes, authenticatie, betalingsherinneringen en meldingen omtrent statussen.

ABN AMRO SMS’t met Spryng

De bevestigingscode voor uw registratie is: 708111. Deze code is slechts 15 minuten geldig. Met vriendelijke groet, De Bank.

Kostenbesparing en extra veiligheid

Door het gebruik van SMS worden er jaarlijks honderdduizenden euro’s bespaard en zijn vele systemen beter beveiligd tegen ongeautoriseerde toegang. Financiële instellingen zetten SMS bijvoorbeeld in voor TAN-codes, authenticatie, betalingsherinneringen en meldingen omtrent statussen.

ABN AMRO SMS’t met Spryng

Aantal opdrachten: 4. Totaalbedrag van overboekingen EUR 900,66. Volgnummer 85. TAN-code 885963.

/

AANTAL SAMENWERKINGEN

138

MET BANKEN

AANTAL SAMENWERKINGEN

173

MET VERZEKERAARS

 

Attentiewaarde SMS

Banken en verzekeraars verkiezen SMS boven e-mail, omdat de attentiewaarde van SMS bijna 5 keer zo hoog is. 98% van alle SMS berichten wordt binnen 5 minuten gelezen.

 

Lage kosten

Groot voordeel is dat de kosten bijzonder laag zijn in vergelijking met traditionele media, zoals het voeren van een telefoongesprek of het versturen van een brief.

Vandaag 15:30
Wij verzoeken u vriendelijk het openstaande bedrag van EUR 143,45 per omgaande te voldoen op rekening 733953710 t.n.v. Uw Verzekeraar. Vermeld hierbij uw klantnummer 11249.

 

SMS toepassingen in de financiële sector

Naast het leveren van authenticatie per SMS, maken veel financiële dienstverleners gebruik van SMS diensten voor Machine-to-Machine communicatie, betalingsherinneringen en incasso’s en voor meldingen van statussen omtrent aanvragen en claims.

Bekijk meer toepassingen

 

Standaardkoppelingen

Wij hebben koppelingen met Multi Factor Authentication systemen, zoals RSA, SafeNet, SMS PASSCODE, Securen Envoy en Sonic Wall en CRM-systemen zoals Selligent, SAS en SAP.

 

Direct beginnen

U kunt binnen enkele minuten gebruik maken van onze SMS diensten. Uiteraard kan onze SMS Gateway ook gekoppeld worden met andere systemen door gebruik te maken van onze SMS API.

Wilt u weten hoe SMS uw organisatie kan verbeteren? Maak een afspraak

TAN-codes per SMS

TAN-codes per SMS

Banken versturen via onze SMS Gateway TAN-codes welke klanten van een bank gebruiken voor het Internet Bankieren. De klant gaat naar de website van de bank, voert daar zijn of haar mobiele telefoonnummer in en ontvangt vervolgens een geautomatiseerd SMS bericht middels een beveiligde verbinding, met hierin vermeld een code. Deze code biedt toegang tot de beveiligde omgeving van het Internet Bankieren. Bijkomend voordeel voor de klant en voor de bank is het feit dat fysieke tokens, zoals een e-dentifier, tot het verleden behoren.

Aantal opdrachten: 4. Totaalbedrag van overboekingen EUR 900,66. Volgnummer 85. TAN-code 885963.

Authenticatie per SMS

Authenticatie per SMS

90% van de wachtwoorden die door internetgebruikers wordt aangemaakt, is gevoelig voor hackers. Het gebruik van inadequate wachtwoorden leidt tot een wereldwijd verlies van miljarden euro’s, voornamelijk voor de financiële wereld. Zodoende wordt SMS authenticatie steeds vaker door bedrijven ingezet om medewerkers toegang te geven tot een online thuiswerkplek of het bedrijfsnetwerk. De medewerker gaat naar de website van het betreffende bedrijf en vult daar zijn of haar mobiele telefoonnummer in. Vervolgens wordt er over een beveiligde verbinding een geautomatiseerd SMS bericht verstuurd naar de mobiele telefoon, met hierin een code vermeld. Deze code biedt toegang tot de beveiligde omgeving van het bedrijf. Hierdoor wordt dus nagegaan of de gebruiker daadwerkelijk is wie hij of zij beweert te zijn. Los van het feit dat de beveiliging van bedrijfsnetwerken en online zelfwerkplekken aanzienlijk verbetert, zorgt SMS authenticatie ook voor een kostenbesparing aangezien fysieke tokens, zoals een smartcard, kunnen worden vervangen door een One Time Password per SMS.

De bevestigingscode voor de registratie is: 70811. Deze code is slechts 15 minuten geldig. Met vriendelijke groet, De Bank.

Machine-to-Machine communicatie via SMS

Machine-to-Machine communicatie via SMS

Spryng verzorgt voor banken een volledig geautomatiseerd monitoringsysteem wat door middel van het versturen en ontvangen van SMS berichten 24 uur per dag het internet bankieren monitort. Vanuit verscheidene servers worden middels onze SMS Gateway 24 uur per dag, 7 dagen per week SMS berichten met virtuele betaalopdrachten naar het Internet Bankieren-systeem gestuurd. Hierop antwoordt het systeem met een response SMS gestuurd naar een door Spryng beschikbaar gesteld en gehost Virtual Mobile Number (Virtueel Nummer). Dit proces geeft exact de handelingen weer, die een gebruikelijke klant zou verrichten op het moment dat diegene een betaalopdracht middels internet bankieren uitvoert. Hierdoor komen storingen direct aan het licht en kunnen de banken daar adequaat op reageren.

Totaalbedrag iDEAL betaling EUR 0,01. Volgnummer 155. TAN-code 84445685.

Proactief klanten informeren omtrent de status van aanvraag per SMS

Proactief klanten informeren omtrent de status van aanvraag per SMS

Bij een grote verzekeraar bleek in de praktijk dat er wekelijks ruim 4.000 consumenten contact met de helpdesk opnamen om informatie in te winnen over de ingediende schadeclaim en/of de verzekeringsaanvraag. Het aantal contactmomenten daalde met 50% door het proactief versturen van SMS berichten met informatie omtrent de status van de aanvraag via de SMS Gateway van Spryng. Dit levert dus een enorme kostenbesparing op, omdat de klantenservice niet meer wordt belast.

Geachte heer Jansen, wij hebben uw mutatie voor Autoverzekering verwerkt. U ontvangt binnen een aantal dagen een schriftelijke bevestiging.

Activatie van verzekeringen per SMS

Activatie van verzekeringen per SMS

De SMS Gateway van Spryng wordt gebruikt om klanten per SMS te herinneren aan het activeren van hun reisverzekering. Dit om onaangename verrassingen tijdens of na de vakantie te voorkomen.

Geachte heer Jansen, volgens onze administratie verloopt uw reisverzekering. Zou u ons per e-mail kunnen informeren omtrent eventuele verlenging? Bij voorbaat dank.

Incasso's en betalingsherinneringen per SMS

Incasso's en betalingsherinneringen per SMS

De SMS Gateway van Spryng wordt in de incasso-branche ook veel ingezet om personen te herinneren aan hun openstaande rekeningen. Dit blijkt in de praktijk veel effectiever te zijn dan het versturen van brieven of e-mails.

Beste klant, wij verzoeken u vriendelijk het openstaande bedrag van EUR 143,45 per omgaande te voldoen op rekening 733953710 t.n.v. Uw Verzekeraar. Vermeld hierbij uw klantnummer 11249.