Laatste nieuws

John: “Bij Spryng telt je stem, ook als stagiair”

Medewerker aan het woord
John: “Bij Spryng telt je stem, ook als stagiair”

John Gruber, stagiair voor de Franstalige markt aan het woord

Zijn voornaam doet anders vermoeden, maar John is half Duits en hij woont al bijna zijn hele leven in Parijs. Geen ‘Johann’ of ‘Jean’ dus, maar John. Voor zijn stage bij Spryng verhuisde John begin 2021 voor een half jaar naar Amsterdam. Hij ontwikkelde onder meer de zakelijke mogelijkheden in de Franssprekende landen van Europa voor Spryng. Zijn dubbele warme lunches zorgden soms voor jaloerse blikken van collega’s richting zijn bord. Ja, John bracht ‘Joie de vivre’ naar het Amsterdamse. Of zullen we zeggen ‘John de vivre’?

John Gruber studeert International Business, Management en Entrepreneurship aan de EM Lyon Business School. Elk jaar moet hij een stage doen van ten minste vijf maanden, bij voorkeur in het buitenland. In zijn derde studiejaar belandde hij bij Spryng in Amsterdam. John: “Ik had hoge verwachtingen van deze stageplek. Het was mijn eerste keer in het buitenland, ver weg van mijn vertrouwde omgeving en familie. Maar ik kan je zeggen dat mijn verwachtingen helemaal zijn uitgekomen. Ik voelde me vanaf het begin helemaal op mijn gemak binnen het team. Spryng geeft je het gevoel deel uit te maken van een grote, hechte familie. Veel collega’s ben ik zelfs als echte vrienden gaan beschouwen.”

Creatief en vrolijk
John komt uit een muzikale familie en luistert veel en graag naar muziek. Hij is ook een echte sportfanaat. Elke maandagochtend riep hij minimaal een uur lang op kantoor ‘Happy Monday!’. Dus geen maandagochtend blues bij Spryng zolang John er was! En met zijn creatieve designskills stond de wekelijkse marketing meeting als hoogtepunt op zijn lijstje. Hij is ook de man achter de eerste fase van het Spryng Instagram account. Als energieke en creatieve duizendpoot voelde John zich bij Spryng helemaal thuis.

Internationale stages bij Spryng
Spryng heeft altijd een of meer stagiairs in dienst, ook uit andere landen. De Frans/Belgische en Duitse stagiairs wisselen ongeveer elk half jaar. Zij zijn verantwoordelijk voor de sales, support en marketingactiviteiten binnen hun eigen land of regio. Tot hun taken behoren o.a. het bellen van leads, ondersteuning bieden via de Intercom en het vertalen en plaatsen van artikelen. De stagiair rapporteert rechtstreeks aan de betreffende country manager.

Tools om iets te leren
John: “Ik heb gemerkt dat ook mijn stem als stagiair telt bij Spryng. Iedereen was zich er bewust van dat ik kwam om te leren. Ik kreeg de tools, tijd en ondersteuning die nodig waren om mijn doelstellingen te halen. Maar ook om mezelf persoonlijk te ontwikkelen. Ik heb kunnen werken in de verkoop, marketing, klantenondersteuning en zelfs in human resources teams. Op die manier heb ik ook professionele vaardigheden kunnen ontwikkelen buiten de leerdoelen van mijn stage.” 

Een onvergetelijke stage
De maanden dat John in Amsterdam woonde en werkte, waren gezellig en inspirerend. “Ik kijk terug op een geweldige tijd bij Spryng en in Amsterdam. De mensen die ik heb ontmoet, de mooie herinneringen, de lol met elkaar. En niet te vergeten de bijnamen die ik heb gekregen, en natuurlijk de pannenkoekenavonden na het werk. Dat alles maakte 2021 voor mij onvergetelijk.” 

Heb je nog tips?
“Jazeker. Als je de kans hebt om bij Spryng aan de slag te gaan, ga ervoor!”

Deel deze Spryng posts

Meer nieuws