Laatste nieuws

Inzet SMS bij marketingdoeleinden

Marketing
Inzet SMS bij marketingdoeleinden

Veel bedrijven weten dat SMS kan worden ingezet om verscheidene bedrijfsprocessen efficiënter te laten verlopen. Daar blijft het echter niet bij! SMS is ook een ideaal communicatiemiddel voor marketinguitingen.

Hoge aflevergarantie

SMS heeft een uitermate hoge aflevergarantie en omdat bijna alle SMS berichten binnen vijf minuten worden geopend en gelezen, betreft dit een zeer effectief communicatiemiddel. Daarnaast ligt het percentage ontvangers dat doorklikt naar bijvoorbeeld een link vele malen hoger dan bij een e-mail. Dit maakt SMS marketing een uitstekende manier om met uw klanten in contact te komen.

SMS marketing is een van de snelste en populairste marketingmethodes om meldingen, herinneringen, wedstrijden, verkoopevenementen, aankondigingen, sales, de lancering van een nieuw product en/of kortingsbonnen naar uw klanten te communiceren.

Two-way communicatie

Ook tweewegcommunicatie met uw klanten is mogelijk via SMS. Een shortcode of virtual mobile number (VMN), ook wel longcode genoemd, biedt hierin de oplossing. Shortcodes en VMNs zijn eenvoudig en aantrekkelijk omdat ze klanten in staat stellen actie te ondernemen en te antwoorden met slechts een paar toetsaanslagen. Shortcodes en VMNs zijn voor een grote verscheidenheid aan toepassingen in te zetten, waaronder wedstrijden, promoties en liefdadigheidsevenementen. Met SMS marketing is het mogelijk om interactie met uw klanten te stimuleren, waardoor een simpele shortcode of VMN uw SMS marketingactie kan ondersteunen. Daarnaast biedt u uw klanten hiermee de mogelijkheid om zich eenvoudig middels een reply per SMS voor toekomstige marketingacties uit te schrijven.

Geautomatiseerde antwoorden

Verder bestaat er de mogelijkheid om een geautomatiseerd antwoord op binnenkomende SMS berichten te sturen. Wanneer u een SMS campagne instelt, kunt u een reactie instellen die automatisch wordt verstuurd wanneer uw klant een bericht terugstuurt. Met deze functionaliteit kunt u onmiddellijke klantenservice bieden, zelfs wanneer uw supportmedewerkers op dat moment niet beschikbaar zijn.

Spryng biedt alle bovenstaande genoemde functies. Daarnaast biedt Spryng de mogelijkheid om gemakkelijk telefoonnummerlijsten te importeren en dubbele nummers te verwijderen. Hierdoor wordt het versturen van een campagne nog makkelijker. Ook kunt u ervoor kiezen om Spryng de gehele campagne voor u klaar te laten zetten.

De SMS service en support van Spryng is 24/7 beschikbaar. Ook heeft Spryng betrouwbare directe routes waardoor snelle levering van uw SMS berichten wereldwijd gegarandeerd wordt. Neem vandaag nog contact met Spryng op en vraag naar de mogelijkheden van SMS marketing voor uw bedrijf.

Deel deze Spryng posts

Meer nieuws