Laatste nieuws

Spryng vergelijken met andere SMS-leveranciers: hier moet je rekening mee houden!

Others
Spryng vergelijken met andere SMS-leveranciers: hier moet je rekening mee houden!

Het is soms lastig om te besluiten waar je rekening mee moet houden als je SMS-leveranciers aan het vergelijken bent. Bij Spryng hechten we waarde aan transparantie en ons motto is ‘what you see, is what you get!’. In dit artikel willen we daarom verduidelijken waar je rekening mee moet houden als je leveranciers aan het vergelijken bent. Laat je niet voor verrassingen komen te staan en vraag goed uit welke kosten erbij komen. Niet alle leveranciers zijn namelijk zo  transparant over de kosten die moet betalen. In dit artikel helpen we je een handje op weg. 

SMS leveranciers vergelijken 

Met duidelijke prijzen, geen verborgen kosten en 24 uur per dag (kosteloos) support en klantenservice, stelt Spryng bedrijven in staat om met vertrouwen en duidelijkheid door de complexiteit van SMS te navigeren. 

Veel andere aanbieders kunnen bedrijven lokken met ogenschijnlijk lage SMS-tarieven, om je vervolgens te confronteren met verborgen platformkosten, hoge supportkosten of zelfs de onbereikbaarheid van support. Hun prijzen kunnen op het eerste gezicht aantrekkelijk lijken, maar zodra je deze extra kosten meerekent, worden de werkelijke kosten duidelijk.

Support is kosteloos bij Spryng: binnen 1 minuut geholpen!

Een van onze voornaamste verkoopargumenten is onze support. Natuurlijk streven we ernaar dat je zo min mogelijk hulp nodig hebt, omdat dat betekent dat alles naar wens verloopt. Maar soms kunnen er toch dingen misgaan, of misschien vind je het gewoon prettig als er iemand even met je meekijkt. 

Stel dat je bijvoorbeeld SMS gebruikt voor authenticatie en je gebruikers kunnen niet inloggen omdat ze hun authenticatie-SMS niet hebben ontvangen. Het niet kunnen inloggen kan ernstige gevolgen hebben. Dit geldt ook voor andere situaties, zoals wanneer je een SMS ontvangt om een veilige e-mail te openen, een betaling te doen, of iets anders. Daarom vinden wij het meer dan redelijk dat je geen extra kosten hoeft te maken voor support en dat je binnen 1 minuut geholpen kunt worden. Bij Spryng kun je ondersteuning krijgen via e-mail, chat en telefonisch, en er is vrijwel altijd een klantenservicemedewerker beschikbaar die je eigen taal spreekt. Gewoon, goed geregeld. 

Als je SMS in wilt zetten voor een use case die cruciaal is in jouw bedrijfsprocessen, dan is het slim om een leverancier te kiezen waar je niet hoeft te betalen voor support, waar je gegarandeerd binnen enkele minuten geholpen wordt, in je eigen taal. Dit staat natuurlijk nog los van de gemiddelde SMS-prijs die flink omhoog gaat wanneer je onderaan de streep ook, soms zelfs maandelijks een vast bedrag, moet betalen om support te krijgen. Bij sommige leveranciers loopt dit al snel in de duizenden euro’s. 

Geen minimale afname van SMS berichten op maandelijkse basis

Bij Spryng hoef je geen minimaal aantal berichten af te nemen. In tegenstelling tot veel andere leveranciers, waar je vaak verplicht bent om een bepaald aantal berichten per maand af te nemen, bieden wij flexibiliteit zonder minimumvereisten. Bij andere leveranciers loop je het risico om toch te moeten betalen voor het vooraf bepaalde minimale aantal berichten, zelfs als je dit aantal niet haalt. Bij Spryng betaal je alleen voor wat je daadwerkelijk gebruikt, zonder onnodige verplichtingen of kosten. Een belangrijke overweging om mee te nemen als je niet elke maand hetzelfde volume aan SMS-berichten verstuurt. 

Belangrijk als je SMS leveranciers vergelijkt

Bij veel messaging leveranciers worden bedrijven geconfronteerd met extra kosten bovenop de basisprijs van SMS-berichten. Deze extra kosten kunnen onder meer bestaan uit onboardingkosten, platformkosten en toeslagen voor prioritaire routes voor authenticatieverkeer. Het toevoegen van deze extra diensten kan aanzienlijk bijdragen aan de uiteindelijke kosten per SMS. Het is daarom verstandig om deze factoren mee te nemen bij het berekenen van de totale kosten van het gebruik van een messaging service. Het vergelijken van verschillende aanbieders op basis van hun tariefstructuur en de inclusie van extra diensten kan helpen om een weloverwogen keuze te maken die past bij de behoeften en het budget van het bedrijf.

Scenario prijsopvraag Spryng vergelijken met alternatieve SMS-leverancier ‘Bedrijf X’

Bij het vergelijken van kosten tussen Spryng en Bedrijf X, laten we een scenario bekijken voor het verzenden van SMS-berichten. Bij Spryng bieden we transparante prijzen, bijvoorbeeld 0,045 cent per SMS. Als je gebruik wilt maken van meerdere accounts of sub-accounts, brengen we daar toegankelijke kosten voor in rekening. De prijs per SMS wordt dus eenvoudig berekend op basis van deze factoren.

Bij Bedrijf X wordt een prijs per SMS aangeboden, laten we zeggen 0,044. Echter, naast deze basisprijs zijn er extra kosten die van invloed zijn op de uiteindelijke prijs per SMS. Hieronder volgt een overzicht:

  • Minimale maandelijkse afname van 40.000 berichten: Hierdoor betaal je zelfs als je minder berichten verstuurt dan dit minimum.
  • Support kosten: Een vast bedrag van €500,- per maand.
  • Platform fee: Een extra bedrag van €45,- per maand.

Laten we deze kosten meenemen in een voorbeeldberekening:

Stel, je verstuurt in totaal 30.000 SMS-berichten per maand, terwijl je verwacht had om 40.000 berichten te sturen.

Bij Spryng:

  • Kosten per SMS: 0,045 cent
  • Totale kosten: 30.000 * 0,045 = 1350,-

Bij Bedrijf X:

  • Basisprijs per SMS: €0,044 cent
  • Je bereikt niet de afgesproken 40.000 berichten, dus helaas moet je wel voor 40.000 berichten betalen. Totale kosten voor ondanks het niet halen van de minimumafname: 40.000 (0,044 * 40.000) €1760,-
  • Support kosten: €500,-
  • Platform fee: €45,-
  • Totale kosten bij Bedrijf X: €1760,- + €500 + €45 = €2305,-

Zoals je kunt zien, lijkt de basisprijs per SMS bij Bedrijf X iets lager te zijn, maar de extra kosten voor niet gehaalde minimum afname, support en platform fees kunnen de uiteindelijke kosten significant verhogen in vergelijking met Spryng. Het is daarom essentieel om al deze factoren in overweging te nemen bij het kiezen van een messaging provider.

Klaar om het voordeel van Spryng te ervaren?

Neem geen genoegen met de op één na beste SMS oplossing. Kies voor Spryng en ervaar zelf het verschil. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over hoe Spryng jouw communicatiestrategie naar een hoger niveau kan tillen. Het succes van jouw organisatie is onze prioriteit en wij zijn er om je bij elke stap te helpen. Ontdek meer op onze website: www.spryng.nl

Deel deze Spryng posts

Meer nieuws