Laatste nieuws

Het nieuwe SMS versturen heet RCS

Others
Het nieuwe SMS versturen heet RCS

De voordelen van Rich Communication Service

Misschien heeft u er al iets over gehoord: RCS. Deze afkorting staat voor Rich Communication Service. RCS is eigenlijk een uitgebreide vorm van SMS versturen, met tal van voordelen, zeker in het zakelijke verkeer. Google is samen met een aantal serviceproviders over de hele wereld, waaronder Spryng, bezig om deze superveilige communicatietechniek te ontwikkelen en wereldwijd uit te rollen.

Wat zijn de voordelen van RCS?

RCS is een communicatiemiddel dat net als SMS loopt via mobiele netwerken. Het wordt ook wel ‘Verified SMS’ genoemd. RCS heeft nog meer functionaliteiten dan SMS. Door automatische verificatie van de ontvangende partij is een bericht versturen via RCS straks nog veiliger dan een ‘gewone’ SMS versturen. Ook kunnen afbeeldingen straks makkelijker en veiliger worden verzonden via Rich Communication Service. En waar SMS vaak nog eenrichtingverkeer is (een boodschap zenden) kun je met RCS straks veel makkelijker een gesprek aangaan (tweerichtingsverkeer). Dit biedt weer veel mogelijkheden voor klantcontact en klantenbinding.

RCS verovert de wereld

Het wereldwijd uitrollen van RCS zal gefaseerd gaan, waarbij eerst landen als de Verenigde Staten, Mexico, Brazilië, India, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk aan bod komen. Het is op dit moment nog niet duidelijk wanneer RCS ook in Nederland beschikbaar zal zijn. Maar dat RCS ook Nederland zal veroveren, dat is zeker. Wat wij ook weten, is dat Spryng hier, vanuit het voortraject, nauw bij betrokken is en alles op de voet zal volgen.

Gefocust blijven op veiligheid

Spryng heeft veiligheid en beveiliging altijd al hoge prioriteit gegeven. Want in de snel veranderende digitale wereld is het beschermen van data cruciaal, niet alleen voor ons eigen voortbestaan maar vooral voor onze klanten. Wij zijn dan ook in het trotse bezit van het ISO 27001 certificaat, met als extra verdieping de NEN 7510 (voor de gezondheidszorg). Maar dit betekent niet dat we achterover kunnen leunen. Om veilig dataverkeer te kunnen blijven garanderen, zijn wij ervan overtuigd dat we voorop moeten blijven lopen. Spryng zal alle belangrijke ontwikkelingen blijven volgen. Zoals Bianca Schepers van Spryng het vorig jaar al zei: “Dat zit in ons DNA en daar rekenen onze klanten op.”   

Veilig SMS versturen?

Zolang RCS nog niet in Nederland beschikbaar is, zorgt Spryng er op andere manieren voor dat SMS versturen naar uw klanten veilig en snel gebeurt. Want SMS is nog altijd een uitgelezen kans om uw doelgroep te informeren, onnodige kosten te besparen en bedrijfsprocessen te optimaliseren. Met één simpele SMS API. Meer weten? Bel ons via 020 770 30 05 of mail rechtstreeks naar info@spryng.nl

Deel deze Spryng posts

Meer nieuws