Laatste nieuws

Het effect van SMS reminders binnen de schuldhulpverlening

Finance
Het effect van SMS reminders binnen de schuldhulpverlening

Steeds meer bedrijven ervaren de vele voordelen van het versturen van SMS reminders. Spryng is zelfs ontstaan vanuit het idee om het no-show percentage in de zorgsector drastisch te verlagen middels het versturen van herinneringen per SMS. Er zijn echter nog veel meer sectoren waarin no-show een grote kostenpost betreft.

Deze kosten ontstaan door het onnodige tijdsverlies wanneer de klant of patiënt onaangekondigd niet voor zijn afspraak op komt dagen. Deze tijd had bij een tijdige afmelding nuttig ingevuld kunnen worden. Door eenvoudigweg een afspraakherinnering te versturen, worden onnodige wachtrijen en voorbereidingen tegengegaan.

SMS reminders in finaciën

Wanneer er over no-show gesproken wordt, worden voornamelijk voorbeelden binnen de gezondheidszorg aangehaald. Echter ook binnen de schuldhulpverlening zijn de effecten zeer merkbaar. Nibud heeft eind 2017 een test uitgevoerd voor de Groningse Kredietbank (GKB). Deze test had als doel om uit te vinden of een SMS reminder het aantal gevallen waarbij mensen onaangekondigd niet op komen dagen voor hun afspraak, zou verminderen.

“Door de waan van de dag kan een afspraak worden vergeten en het doel uit het oog worden verloren. Zeker bij mensen die continu schaarste van geld ervaren. Een herinnering aan een afspraak zou hierbij kunnen helpen.”

Het resultaat van het onderzoek was zeer positief. Middels het onderzoek is het aantal no-shows met 50% afgenomen. Het versturen van een simpele SMS herinnering resulteerde voor GKB in een tijdswinst van ongeveer 4,5 uur per week. Daarnaast spreekt GKB ook van een positief voordeel voor de klant. Door de SMS herinnering wordt een negatief label bij de klant tegengegaan. Een label die zij wellicht opgeplakt krijgen wanneer zij onaangekondigd niet komen opdagen voor een afspraak.

“De herinneringen leveren zeker iets op voor de klant. Als iemand onaangekondigd niet komt opdagen, wordt hij toch (onbewust) als minder gemotiveerd gezien, waardoor de klant een negatief label krijgt. Als iemand alleen al contact opneemt, wordt dit voorkomen.”

Spryng als ervaren partner

Heeft uw bedrijf ook profijt bij het versturen van herinneringsberichten per SMS, of zou u graag meer informatie omtrent deze service ontvangen, wacht dan niet langer en neem vandaag nog contact op met Spryng via (020) 770 3005 of info@spryng.nl. Naast dat wij gespecialiseerd zijn in SMS diensten, hebben wij een professioneel team dat u graag te woord staat.

Deel deze Spryng posts

Meer nieuws