Laatste nieuws

De toegevoegde waarde van SMS voor recruitment & planning

Others
De toegevoegde waarde van SMS voor recruitment & planning

Steeds meer uitzendbureaus schakelen de SMS diensten van Spryng in om hun medewerkers in te roosteren. Een slimme zet, want door het gebruik van deze dienst besparen zij niet alleen tijd, maar ook geld.

Het vullen van openstaande plekken in het rooster kan voor bedrijven een echte uitdaging zijn. Het telefonisch benaderen van flexwerkers of parttimers is een tijdrovende en kostbare zaak en het sturen van e-mails lijkt ook niet het ideale communicatiemiddel. Dit is te wijten aan het feit dat de open rate bij e-mails slechts 20% is, in tegenstelling tot de 98% open rate van SMS berichten.

Het versturen van een SMS kan bij het inplannen van personeel dus zeker hulp bieden. De SMS Service van Spryng kan perfect gebruikt worden om de juiste mensen snel en eenvoudig te bereiken. Veel uitzendbureaus en werkgevers maken naar tevredenheid gebruik van onze service.

Het gebruik van de SMS dienst

Flexwerkers en parttimers ontvangen een SMS bericht met informatie omtrent data en tijden van een specifieke shift. Vervolgens kunnen zij doorgeven of zij deze shift in kunnen vullen door ‘JA’ of ‘NEE’ te antwoorden. Op basis van de reacties kan het hele rooster automatisch ingevuld worden.

Een andere manier om de SMS service voor het inroosteren te gebruiken, is om het personeel zichzelf online in te laten roosteren. Per SMS worden medewerkers uitgenodigd om hun beschikbaarheid in het online werknemersportaal door te geven. Medewerkers die na de gestelde deadline nog steeds geen beschikbaarheid hebben doorgegeven, ontvangen een herinnering per SMS.

Het versturen van een herinnering per SMS blijkt heel effectief en kan ook worden ingezet voor andere zaken. Hierbij valt te denken aan het doorgeven van het aantal gewerkte uren of geplande vakanties.

SMS voor het communiceren van openstaande vacatures

Ook bij openstaande vacatures kan SMS worden ingezet om met het gewenste publiek te communiceren. Naast het feit dat het publiek direct bereikt wordt, heeft het versturen van SMS berichten als grote voordeel dat vrijwel alle berichten direct geopend en gelezen worden. Dit maakt communiceren per SMS veel effectiever dan het traditionele e-mail.

Kortom, de SMS is een effectief en efficiënt communicatiemiddel om personeel in te roosteren. Vooral bij flexbureaus zorgt het inzetten van de SMS dienst voor fikse tijds- en kostenbesparingen. De service kan worden ingezet voor zowel het communiceren van ad hoc werkzaamheden als openstaande vacatures. Mede hierdoor kiezen steeds meer uitzendbureaus ervoor om SMS diensten in te zetten en om dit via Spryng te doen.

Spryng heeft technische koppelingen met alle Nederlandse recruitment- en planningssystemen, zoals ORTEC, OTYS, YellowYard en Monaco. Maakt u gebruik van één van deze systemen, dan kunt u via Spryng direct SMS berichten versturen. Onze SMS Service kan perfect gebruikt worden voor alle bovengenoemde doeleinden. Heeft uw bedrijf behoefte aan meer effectiviteit rondom het inplannen van en communiceren met uw medewerkers? Wacht dan niet langer en neem vandaag nog contact op met Spryng via (020) 770 3005 of stuur een e-mail naar info@spryng.nl.

 

Deel deze Spryng posts

Meer nieuws