Laatste nieuws

83% van de consumenten wil minimaal 2 weken voor Black Friday aanbiedingen ontvangen 

Logistiek
83% van de consumenten wil minimaal 2 weken voor Black Friday aanbiedingen ontvangen 

Onderzoek: effectief consumenten bereiken voor Black Friday en Cyber Monday

De strijd om de Black Friday consument staat op het punt te beginnen. Vrijwel alle retailers strijden in één dag voor dezelfde koopjesjagende consument. We onderzochten de budgetten van de consument, wanneer de consument zich voorbereid op de koopjesjacht en welke rol messaging speelt in marketingactiviteiten voor Black Friday.  

Budget: 76% spaart ruim een maand voor Black Friday

Uit het onderzoek onder meer dan 4.000 consumenten wereldwijd blijkt dat ruim driekwart (76%) van de respondenten een maand voor Black Friday stopt met de aanschaf van niet urgente aankopen.

Deze groep consumenten heeft dus een relatief groot budget te besteden op Black Friday. Dat maakt het nog relevanter om te weten hoe en wanneer organisaties effectief kunnen inspelen op de informatievergaringsbehoefte van de consument. 

Timing: 83% ontvangt Black Friday deals minimaal 2 weken vooraf

In een digitale wereld waar iedereen concurreert om de aandacht van de consument, wordt het moeilijker dan ooit om zich van de massa te onderscheiden. Meer dan de helft (56%) van onze respondenten zei dat zij graag tot twee weken voor de datum van Black Friday van bedrijven willen horen wat hun acties zijn. Terwijl nog eens 27% zelfs openstaat voor reclameboodschappen die tot een maand van tevoren worden verzonden. 

Messaging: 79% overweegt aankoop na marketing-SMS

Veel winkeliers (zowel online als offline) gebruiken voor acties en campagnes dezelfde promotiekanalen: banners, promotie via de website en social mediakanalen. Messaging wordt vaak vergeten. Een gemiste kans, want volgens het onderzoek van Spryng overweegt bijna de helft van de shoppers (43%) om via WhatsApp gecontacteerd te worden over Black Friday als die mogelijkheid bestaat. Nog eens 40% overweegt om zich aan te melden voor SMS-berichten over speciale aanbiedingen. 

“Door het groeiende aantal marketingkanalen bestaat er een reële kans dat consumenten die goede aanbieding over het hoofd zien. Ze zien door de bomen het bos niet meer. Een SMS is zeer effectief omdat het vrijwel zeker gezien wordt. Immers, 95% van alle SMS-berichten wordt binnen 5 minuten gelezen.” zegt Marc Rottinghuis, CEO van Spryng. 

“Sinds een aantal jaar zien wij een trend waarin het volume van Marketing SMS en Bulk SMS langzamerhand minder werd. In 2021 is daar verandering in gekomen. We zien een significante stijging in het volume van marketinggerelateerde messaging. Je zou kunnen stellen dat marketeers SMS als marketingkanaal aan het herontdekken zijn.”

Door je klantenbestand tijdig via SMS te benaderen, bereik je bovendien mensen die al eerder interesse in je producten hebben getoond. Dat vergroot je bereik en vergroot de kans op (nog) een aankoop. Het gros van de consumenten (79%) zou ook overwegen een product van een bedrijf te kopen als een marketingbericht via SMS of WhatsApp werd ontvangen, zo blijkt uit het onderzoek.

SMS-meldingen van uitverkoop, berichten met een eenmalige korting of een ‘terug in voorraad’-SMS wekken de meeste interesse en worden het meest positief ontvangen door consumenten.

Maak gratis een account aan

Door relevante SMS berichten te versturen op het juiste moment, neem je jouw klanten bijna letterlijk bij de hand om ze door het aankoopproces (of de winkel) te begeleiden. En zakelijk SMS versturen hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. In het simpele portaal of met onze SMS API regel je alles. Maak gratis en geheel vrijblijvend een account aan en verstuur binnen 5 minuten jouw eerste marketing SMS.

Als dé SMS specialist van de Benelux adviseert Spryng jouw vrijblijvend en op maat. Mail of bel voor meer informatie of een offerte: info@spryng.nl of +31 20 770 30 05

Deel deze Spryng posts

Vragen?

Kom met ons in contact!

Meer nieuws