Laatste nieuws

Chipsoft & Spryng verzorgen SMS module ter verlaging van de no-show

Gezondheidszorg
Chipsoft & Spryng verzorgen SMS module ter verlaging van de no-show

Chipsoft en Spryng maken de uitrol mogelijk van een nieuwe landelijke servicedienst welke de ziekenhuizen kunnen gaan hanteren. In het Diaconessenziekenhuis te Leiden wordt op dit moment gewerkt om de afspraken middels een SMS bericht te gaan herinneren, door de Chipsoft module te gaan koppelen aan het SMS afspraakherinneringsysteem van Spryng. Dit houdt in dat alle patiënten binnenkort een SMS’je van het ziekenhuis gaan ontvangen waarbij zij worden herinnerd aan de gemaakte afspraak.

Deze nieuwe service biedt vele voordelen en voorkomt dat de afspraken worden vergeten, geeft actuele informatie, of aanvullende instructies, leidt tot een betere werkplanning met het gevolg dat de wachtlijsten zich verkorten door een verbeterde arbeidsproductiviteit.

No-shows voorkomen met SMS

Uit onderzoek is tevens gebleken dat het regelmatig voorkomt dat de patiënten gaan ‘shoppen’ bij andere ziekenhuizen, of gewoonweg niet komen opdagen. Tevens bleek uit het onderzoek dat de afspraakherinnering via een SMS bericht bij de patiënten een ongekend hoge waardering en attentiewaarde opriep, veelal direct werd gelezen en vervolgens werd opgeslagen. Vastgesteld is dat deze nieuwe SMS service het ‘no show’ percentage met minimaal 50% terugbrengt hetgeen de organisatie een enorme besparing gaat opleveren van maar liefst € 152. per no-shower. Chipsoft levert het ziekenhuis de afspraakmodule en Spryng stelt kosteloos zijn platform ter beschikking, zorgt voor de mobiele connectie, waarbij het SMS bericht volledig geautomatiseerd en in een veilige omgeving verzonden wordt.

 

Deel deze Spryng posts

Meer nieuws