Laatste nieuws

22 SMS en WhatsApp sjablonen voor vastgoed om de interesse in verkoop van onroerend goed te stimuleren

Marketing
22 SMS en WhatsApp sjablonen voor vastgoed om de interesse in verkoop van onroerend goed te stimuleren

Vastgoed verkopen vergt een uitstekende klantenservice en communicatievaardigheden. Het zijn niet alleen de vaardigheden van de makelaar die tellen - jouw keuze van communicatiekanalen is ook van belang. Traditionele kanalen zoals lokale kranten en publicaties en flyers in brievenbussen hebben in het verleden misschien gewerkt, maar de consument van vandaag verwacht digitale, mobiele oplossingen. Dat is waar SMS en WhatsApp for Business om de hoek komen kijken. Heb je geen tijd om dit artikel te lezen? Bekijk onze video onderaan deze blog voor een korte samenvatting over het artikel.

Hoe moet je SMS in vastgoed gebruiken

Nieuwe/bijgewerkte vastgoed waarschuwingen

Houd kopers en huurders op de hoogte met tijdige updates over nieuwe aanbiedingen en essentiële informatie. Berichten kunnen worden verrijkt met links naar webpagina's met gedetailleerde informatie over onroerend goed of directe telefoonnummers voor een rechtstreekse verbinding met een makelaar. Deze aanpak kan effectief worden benut, vooral tijdens periodes van grote vraag op de huizenmarkt. Het aanbieden van abonnementen op nieuwe aanbiedingen in voorkeursgebieden kan dienen als een extra inkomstenstroom, deze kunnen de waarde die je je klanten biedt verhogen.

On-demand vastgoedinformatie 

Makelaars kunnen een trefwoord en een telefoonnummer of een QR-code op hun te koop-borden voor het huis zetten. Geïnteresseerden kunnen dan het speciale telefoonnummer sms'en of de QR-code scannen om meer informatie over de woning te ontvangen.

Herinneringen 

Van betalingsherinneringen en huurverlengingen tot aankomende inspecties en bezichtigingen, een snelle sms-herinnering is veel effectiever dan een e-mail, telefoontje of het opschrijven in een agenda. Het staat bekend dat een geautomatiseerde herinnering de betalingsachterstand met 70% vermindert, wat een aanzienlijke besparing oplevert voor vele bedrijven die behoefte hebben aan geoptimaliseerde en effectieve communicatie.

Leads genereren  

Neem trefwoorden op in advertenties, die bij het versturen van berichten een reeks vragen triggeren met betrekking tot de vereisten van de potentiële koper/huurder (bijv. gewenst aantal slaapkamers, voorkeurswijk, enz.). Met behulp van deze inzichten kan je aanbevelingen op maat sturen naar individuele kopers, met als doel het boeken van een bezichtiging.

Gegevens opschonen

Het is vaak een tijdrovend en arbeidsintensief proces voor makelaars om hun databases met potentiële klanten up-to-date te houden. Mobiele berichten maken het eenvoudig om je publiek een aantal vragen te stellen - om erachter te komen of ze nog steeds op zoek zijn naar een woning en wat de specifieke kenmerken van die woning zijn. Lees hier meer over de kracht van SMS om je klantgegevens schoon te houden.

Virtueel visitekaartje

In plaats van te vertrouwen op fysieke visitekaartjes die gemakkelijk verloren gaan, om nog maar te zwijgen van de drukkosten, stuur je potentiële kopers een sms met alle gegevens en links die ze nodig hebben om een e-mail te sturen, te bellen of toegevoegd te worden aan lijsten met meldingen.

Klaar voor de SMS en WhatsApp sjablonen voor vastgoedbeheerprofessionals?

Wil je mobiele berichten kanalen zoals SMS gebruiken om bezichtigingen en verkopen te stimuleren, maar weet je niet zeker wat je in je berichten moet zetten? Hier is wat inspiratie.

Nieuwe woning (te koop) via SMS

Hallo [NAAM], we hebben zojuist een nieuwe [AANTAL KAMERS] woning in [GEBIED] aangeboden. Het heeft een aantal [GEWELDIGE EIGENSCHAPPEN] waarvan we denken dat je het geweldig zult vinden. Wil je het persoonlijk zien? Bekijk de advertentie en boek een bezichtiging: [URL]

Nieuwe woning (te huur) via SMS

Hoi [NAAM], we hebben zojuist een nieuwe huurwoning in [GEBIED] aangeboden die perfect voor jou zou kunnen zijn. Het heeft [EIGENSCHAPPEN], [EIGENSCHAPPEN] en ligt dicht bij [SCHOLEN/TRANSPORT ETC]. Als je geïnteresseerd bent, laten we dan met elkaar praten. Bel ons op [NUMMER].

Opnieuw contact opnemen met een lead via SMS

Hey [NAAM], ben je nog steeds op zoek naar een woning in [GEBIED]? We hebben een aantal nieuwe aanbiedingen waarin je misschien geïnteresseerd bent. We willen je er graag een paar laten zien - als je geïnteresseerd bent, bel me dan even! 

Herinnering via SMS

Hallo [NAAM], je hebt een bezichtiging geboekt bij [NAAM AGENT] op [ADRES] op [DATUM] om [TIJD]. Wil je een andere afspraak maken? Bel het kantoor of klik hier: [URL]

Bezichtiging vervolg via SMS

Hallo [NAAM], wat vond u van de woning [AANTAL KAMERS] die u op [DATUM] op [TIJD] hebt bekeken? 

Huuraanvraag opvolging via SMS

Hallo [NAAM], bedankt voor het opsturen van je documenten. Uw aanvraag is geslaagd. We verwerken uw gegevens en sturen u binnen [DAGEN] uw huurovereenkomst toe. Je kunt het proces volgen in ons online portaal, je hoeft geen contact met ons op te nemen over de voortgang van je aanvraag. 

Aannemer herinnering via SMS

Hallo [SITE MANAGER], [DIENSTVERLENER] zal [EIGENDOM] bezoeken om [DIENST] toe te voegen op [DATUM] om [TIJD]. Zorg ervoor dat [WERK] voltooid is voor die tijd. Bedankt, [DIENSTVERLENER].

Herinnering onderhoud via SMS

Hallo [NAAM HUURDER], [DIENSTVERLENER] komt op [DATUM] om [TIJD] om [DIENST] te repareren. Antwoord met JA of NEE om de beschikbaarheid te bevestigen. Bedankt, [BEDRIJF].

Herinnering bezichtiging (voor verhuurder of eigenaar) via SMS

Hallo [HUURDER/EIGENAAR], we hebben een bezichtiging geboekt bij [EIGENDOM] voor [DATUM] op [TIJD]. Gelieve te bevestigen of u kunt komen of een gemachtigde wilt sturen. Met vriendelijke groet, [AGENTSCHAP].

Herinnering bezichtiging (voor huurder) via SMS

Hallo [HUURDER], we hebben een bezichtiging geboekt bij [EIGENDOM] voor [DATUM] op [TIJD]. Bevestig alstublieft of deze tijd u schikt en of u aanwezig zult zijn bij de woning, of dat u toestemming geeft voor de bezichtiging zonder uw aanwezigheid. Met vriendelijke groet, [AGENTSCHAP].

Huur ophalen via SMS

Hallo [NAAM], even een herinnering dat je huur op [DATUM] betaald moet worden. U kunt hier betalen via het betalings portaal: [LINK] 

Betalingsherinnering via SMS

Hallo [NAAM], dit is een vriendelijke herinnering met betrekking tot de uitstaande betaling voor uw recente transactie met [NAAM BEDRIJF]. Wij waarderen uw zaken en verzoeken u vriendelijk de betaling zo spoedig mogelijk te regelen.

Maximaliseer je bereik met SMS

Als je alleen vertrouwt op vastgoedwebsites of e-mail om je aanbieding aan de man te brengen, beperk je je bereik. E-mails die worden verstuurd in de vastgoedsector hebben een gemiddelde open ratio van 33,25% en een conversieratio van 0,85%. SMS daarentegen heeft een open- en responspercentage van 98% en een indrukwekkend conversiepercentage van 45%. 

De truc om je bereik te maximaliseren is om een mobiel bericht kanaal zoals SMS te gebruiken naast e-mail, sociale media en je andere traditionele communicatiekanalen. Op die manier kun je in elke fase van het klantentraject aanwezig zijn en heb je meer kans om je klanten te bereiken waar ze zich al bevinden. Meer weten over SMS voor de vastgoedsector? Neem contact met ons op voor meer informatie!

Groter bereik en uitzonderlijke klantenservice met WhatsApp for Business in vastgoed

Navigeren in het vastgoedlandschap vereist niet alleen scherpe klantenservice- en communicatieve vaardigheden, maar ook een slimme keuze van communicatiekanalen. In het huidige digitale tijdperk, waarin mobiele bereikbaarheid heerst, kunnen traditionele methoden zoals flyers en lokale kranten tekortschieten om te voldoen aan de moderne verwachtingen van de consument.

Eerder hebben we het belang van SMS-berichten in vastgoedcommunicatie onderzocht. Laten we nu beginnen met een reis om te ontdekken hoe WhatsApp for Business, een uitbreiding van SMS, een revolutie teweeg kan brengen in je inspanningen op het gebied van vastgoed. Samen met op maat gemaakte sjablonen onthullen we hoe WhatsApp Business de betrokkenheid kan vergroten en de interesse in en verkoop van onroerend goed naar nieuwe hoogtes kan brengen.

Het potentieel van WhatsApp Business in vastgoed benutten:

Blijf op de hoogte via WhatsApp

WhatsApp for Business maakt realtime communicatie mogelijk, zodat klanten direct updates ontvangen over nieuwe aanbiedingen en vastgoedinformatie. Voer zinvolle gesprekken, ga direct in op vragen en geef extra details om de ervaring van klanten te verrijken.

Direct toegang tot informatie

Vereenvoudig het aanvraagproces voor een woning door contactgegevens van WhatsApp Business of QR-codes te integreren op te koop staande borden. Potentiële kopers kunnen moeiteloos gesprekken starten en toegang krijgen tot gedetailleerde informatie, wat de betrokkenheid vergroot.

Persoonlijke herinneringen via WhatsApp

Gebruik WhatsApp Business om gepersonaliseerde herinneringen te sturen voor huurbetalingen, huurverlengingen, inspecties en bezichtigingen. Stel klanten in staat om probleemloos te reageren, een nieuwe afspraak te maken of om meer hulp te vragen, zodat de communicatie efficiënter verloopt en de klanttevredenheid toeneemt.

Leads koesteren via WhatsApp

Bouw relaties op met potentiële kopers en huurders via gepersonaliseerde gesprekken op WhatsApp for Business. Verzamel inzichten, geef aanbevelingen op maat en plan bezichtigingen om conversies te stimuleren en klantloyaliteit te bevorderen.

Gestroomlijnd gegevensbeheer

WhatsApp for Business stroomlijnt gegevens beheerprocessen en maakt efficiënte updates en opschoningen van klantendatabases mogelijk. Start gesprekken om contactgegevens, voorkeuren en vastgoed eisen te verifiëren en zorg zo voor accurate en relevante records.

Verbeterde klantenondersteuning via WhatsApp

Bied uitzonderlijke klantenondersteuning met de mogelijkheden voor tweerichtingsberichten van WhatsApp Business. Beantwoord vragen direct, los problemen effectief op en bied hulp tijdens het hele koop- of huurproces om blijvend vertrouwen en loyaliteit op te bouwen.

Top WhatsApp for Business Templates sjablonen voor vastgoed:

Nieuw aanbod van onroerend goed (om te kopen): 

Hallo [Naam], met veel plezier deel ik u een nieuw aanbod van onroerend goed in [Gebied]. Geïnteresseerd in een bezichtiging? Laten we chatten! Klik hier: [URL]. 

Nieuwe woning (Huren): 

Hoi [Naam], er is een fantastische huurwoning beschikbaar in [Gebied]. Wil je meer details? Neem hier contact op of bezoek onze website.

Opnieuw contact opnemen: 

Hé [Naam], dat is lang geleden! Nog steeds op zoek naar een woning? Laten we bijpraten en samen spannende opties bekijken.

Herinnering voor bezichtiging: 

Hoi [Naam], even een vriendelijke herinnering over je bezichtiging van je woning morgen om [Tijd]. Laat het ons weten als je een andere afspraak moet maken of als je vragen hebt.

Huuraanvraag follow-up: 

Hoi [Naam], we hebben je huuraanvraag ontvangen! We zijn het aan het verwerken en zullen binnenkort contact met je opnemen voor de volgende stappen. Voel je vrij om contact met ons op te nemen als je vragen hebt.

Onderhoudsupdate: 

Hallo [Naam huurder], onderhoudswerkzaamheden staan gepland voor [Datum] om [Tijd]. Laat het ons weten als je voorkeuren of zorgen hebt over de timing.

Herinnering contractverlenging:

Hallo [naam], even een waarschuwing dat de verlenging van je huurcontract nadert. Laten we eventuele wijzigingen of problemen bespreken. Voel je vrij om contact op te nemen wanneer het jou uitkomt."

Vastgoed onderzoek follow-up: 

Hallo [naam], ik kom even terug op je vraag over [pand]. Bent u nog steeds geïnteresseerd? Laten we praten en eventuele vragen bespreken.

Inzicht in de buurt: 

Hoi [Naam], wil je meer weten over de buurt rond [Eigendom]? Ik heb een aantal goede inzichten en aanbevelingen voor je. Laten we contact maken!

Hulp bij hypotheek: 

Hoi [Naam], denk je na over financieringsopties voor je droomhuis? Laten we hypotheekprogramma's bespreken en kijken wat het beste bij je past.

Klaar voor een revolutie in uw vastgoed communicatiestrategie? Neem vandaag nog contact met ons op om de kracht van SMS en WhatsApp for Business te ontdekken en je vastgoedverkoop naar nieuwe hoogtes te tillen!

Video samenvatting: 22 SMS en WhatsApp sjablonen voor vastgoed

Deel deze Spryng posts

Meer nieuws