Laatste nieuws

Teamlead Sales

Werken bij Spryng
Teamlead Sales

Amsterdam | Fulltime | HBO | Sales

Wie zijn wij?
Spryng is een ambitieus en toegankelijk bedrijf, opgericht in 2006 en gevestigd in hartje Amsterdam. Als SMS-leverancier voor de zakelijke markt leveren wij onze services wereldwijd aan bedrijven en instellingen in alle denkbare sectoren. Met onze SMS-diensten kunnen onze klanten hún klanten gemakkelijk en efficiënt bereiken. Denk bijv. aan een SMS’je over hoe laat je bestelling thuis wordt bezorgd, een afspraakherinnering van je dokter of tandarts, een inlog- of verificatiecode per SMS om veilig in te loggen of een SMS met een kortingscode van je favoriete winkel. De inzet van SMS leidt bij bedrijven tot procesoptimalisatie en het besparen van kosten en/of tijd. Soms resulteert SMS zelfs in omzetverhoging voor bedrijven. Spryng zorgt ervoor dat zakelijk SMS verzenden bij organisaties veilig en snel verloopt. Op dit moment maken wij een enorme groei door. Wij zien in de nabije toekomst dan ook goede marktkansen voor onze dienstverlening, in zowel Nederland als in het buitenland. Ons internationale team is hecht en ondernemend.

 

Jouw rol
In deze rol ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en dagelijks aansturen van een jong en groeiend internationaal salesteam (6 fte). Jouw uitdaging is om het team naar een hoger niveau te tillen en je denkt mee over het salesplan en gehele salestraject op strategisch niveau. Werken in een SAAS gerelateerde omgeving is voor jou bekend terrein. Daarnaast ben je namelijk ook verantwoordelijk voor het opbouwen van je eigen klantportfolio met key accounts. Dit zijn partijen zoals Coolblue, Erasmus MC en PostNL.
Ook help je het team met jouw ervaring om hun visie en strategie te bepalen. Je werkt in deze rol nauw samen met de eigenaren en voorziet het MT van rapportages en inzicht in de voortgang. Deze uitdaging is de ultieme combinatie van people management en sales.

 

Wat ga je doen?
– Je bent verantwoordelijk voor de aansturing, coaching, groei en resultaten van het team.
– Tijdens wekelijkse 1-op-1’s met je team stuur je op motivatie en resultaat en zorg je ervoor dat je team optimaal kan presteren.
– Je helpt het team door met jouw ervaring hun visie en strategie te bepalen.
– Je geeft trainingen om je team te ontwikkelen in bv. pitch, presenteren en telefonische communicatie. Je doet dit zowel op eigen initiatief als op behoefte vanuit het team/MT.
– Je ondersteunt internationale sales projecten waar nodig en pakt daar in Nederland een leidende rol in.
– Je hebt in samenwerking met de Operationeel Manager een actieve rol in het aannemen en inwerken van nieuwe sales collega’s.
– Je organiseert wekelijkse sales meetings en presenteert tijdens een maandelijkse team meeting de voortgang aan het hele salesteam.

 

Wie ben jij?
– Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in sales, waarvan 2 jaar in een aansturende rol.
– Ervaring in een SAAS gerelateerde omgeving is een must.
– Je hebt een commerciële achtergrond / mindset en haalt energie uit het behalen en overtreffen van (team)targets.
– Je schakelt gemakkelijk tussen de operatie en resultaten.
– Jij bent een people manager, strategisch denker en data driven.
– Je bent een motivator en inspireert andere graag in persoonlijke groei en resultaten.
– Je hebt ervaring met het gebruik van een CRM / Sales-tool en begrijpt hoe je deze kunt gebruiken om de processen en daarmee de prestaties te verbeteren.
– Je bent in staat om met data en dashboards te werken en kan hieruit conclusies trekken en inzichten halen om te zien waar je je team kunt bijsturen.
– Je werkt gestructureerd en vind het fantastisch om meerdere projecten tegelijk te hebben.
– Je bent verbaal sterk en bent een verbinder door zowel met Marketing als met Sales samen tot resultaten te komen, je weet je groeivisie over te brengen aan jouw team en de organisatie.
– Je werkt graag in een snelgroeiende organisatie waarin processen nog ontwikkelt en verandert kunnen worden.
– Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels.

 

Wat bieden wij jou?
Spryng biedt jou een uitdagende baan in een jong en hecht team. Naast een informele en gezellige werksfeer met maandelijkse borrels (als Corona het toe laat) en elke dag een gezonde lunch op kantoor, bieden we je een marktconform salaris. Je krijgt de mogelijkheid om ons bedrijf te laten groeien en er is voldoende ruimte voor eventuele vervolgstappen in je commerciële carrière binnen Spryng.

 

Wat moet je doen?
Enthousiast geworden na het lezen van deze vacature? Dan zien we jouw CV met een korte motivatie graag tegemoet via sara@spryng.nl
Zien wij voldoende raakvlakken, dan nodigen we je graag uit voor een kennismaking. Heb je nog vragen over de functie of over de sollicitatieprocedure? Bellen kan altijd!

Acquisities n.a.v. deze vacature worden niet geapprecieerd.