Vacature: Business Development Manager België | Fulltime

Ben jij commercieel gedreven, vind jij bellen geen enkel probleem en heb je een grote overtuigingskracht? Dan ben jij wellicht degene die we zoeken. Spryng is op zoek naar een enthousiaste, leergierige en ambitieuze sales medewerker die ons Belgische team komt versterken op de Belgische Markt.

Amsterdam | Fulltime | Sales 

Wie zijn wij?

Spryng is een ambitieus en toegankelijk tech bedrijf, opgericht in 2006 en gevestigd in een moderne open ruimte in de bruisende Hallen in Amsterdam. Als innovatieve messaging leverancier voor de zakelijke markt leveren wij onze services wereldwijd aan bedrijven en instellingen in alle denkbare sectoren. Denk daarbij aan KLM, Coolblue en PostNL. Met onze SMS-diensten kunnen onze klanten hún klanten gemakkelijk en efficiënt bereiken. Denk bijv. aan een SMS’je over hoe laat je bestelling thuis wordt bezorgd, een afspraakherinnering van je dokter of tandarts, een inlog- of verificatiecode per SMS om veilig in te loggen of een SMS met een kortingscode van je favoriete winkel.

De inzet van SMS leidt bij bedrijven tot procesoptimalisatie en het besparen van kosten en/of tijd. Soms resulteert SMS zelfs in omzetverhoging voor bedrijven. Spryng zorgt ervoor dat zakelijk SMS verzenden bij organisaties veilig en snel verloopt. Sinds augustus 2021 is Spryng met trots onderdeel van Commify geworden wat onze (internationale) marktkansen zeker ten goede zal komen.  Ons internationale team is jong (van geest), hecht en ondernemend. Een culturele fit is voor ons dan ook minstens zo belangrijk als de juiste ervaring en kennis.

Wat houdt de rol in?

In deze rol ben je mede verantwoordelijk voor het vergroten van het marktpotentieel van Spryng op de Belgische markt. Als Business developer werk je nauw samen met de Country Manager van België en ligt jouw focus op het vergroten, uitbreiden en onderhouden van het klantenbestand. Spryng is dus op zoek naar een veelbelovend talent dat ‘s morgens opstaat met een grote gedrevenheid, ambitie en de vastberadenheid om van een lead een nieuw partnership te maken. Wil jij graag betrokken zijn bij de optimalisatie van communicatie flows in bedrijven en zit sales jou in het bloed? Binnen de functie ben je continue in contact met potentiële leads, zowel digitaal als fysiek.

Je gaat op zoek naar leads, kwalificeert ze en bepaalt zelf de gepaste opvolging. Je draagt de lead niet over, je bent verantwoordelijk voor de gehele sales cycle! Het is jouw taak om te doorgronden waar de pijnpunten van de klant zitten en deze waar mogelijk op te lossen. Je gaat constant op zoek naar nieuwe ideeën om nieuwe segmenten aan te boren of nieuwe bedrijven enthousiast te maken over Spryng. Het aangaan en onderhouden van klantenrelaties is jouw main focus. Daarom zien we jou het liefst veel aan de telefoon en waar mogelijk soms ook buiten de deur voor afspraken bij (potentiële) klanten. Voor de functie is beheersing van de Nederlandse en Engelse taal een must. Frans is een mooie plus!

Wie ben jij?

– Je bent ambitieus, leergierig en daagt jezelf graag uit;
– Je hebt vlotte communicatieve vaardigheden;
– Je hebt een passie voor sales en +/- 2 – 5 jaar ervaring in een (b2b) salesfunctie;
– Je bent gestructureerd, planmatig en bloeit op van een dynamische werkomgeving;
– Je staat ‘s morgens op met een grote gedrevenheid en met de vastberadenheid om van een lead een contract te maken;
– Werkervaring in een SaaS, digital of tech omgeving is een pré maar zeker geen must. Affiniteit met software en techniek wel:
– Je hebt vlotte communicatieve vaardigheden:
– Deze functie is voor op ons kantoor in Amsterdam dus je woont al in de omgeving of hebt zin in een groot avontuur en verhuist vanuit België naar Nederland!
– Je spreekt (en schrijft) vloeiend Nederlands en Engels (Frans is een plus).

Maar minstens zo belangrijk:


Jij bloeit op van een dynamische werkomgeving want we zitten met zijn allen in één gezellige ruimte. Jij proost graag met je collega’s op successen, het weekend, een leermoment, de hond van je buurvrouw of de nieuwe schoenen van je collega.

Jij hebt naast je eigen sociale leven ook nog tijd om mee te gaan op teamuitjes. Suppen, lasergamen, dansen, lekker uit eten, jij bent (bijna) overal voor in.

Wat bieden wij jou?

Spryng biedt jou een uitdagende baan in een gedreven en hecht team. Naast een informele en gezellige werksfeer waarbij we graag met elkaar borrelen en elke dag gezellig met elkaar lunchen, bieden we je een marktconform salaris. Je krijgt de mogelijkheid om ons bedrijf te laten groeien en er is voldoende ruimte voor eventuele vervolgstappen in je commerciële carrière binnen Spryng.

Wat moet je doen?

Enthousiast geworden na het lezen van deze vacature?  Dan zien we jouw CV met een korte motivatie graag tegemoet via recruit@spryng.nl Zien wij voldoende raakvlakken, dan nodigen we je graag uit voor een kennismaking. Heb je nog vragen over de functie of over de sollicitatieprocedure? Bellen kan altijd!

Acquisities n.a.v. deze vacature worden niet geapprecieerd.

Hiring team for this position

Sven van Wassenhove

Country Manager Belgium

Sara Albisser

Operations & Security Manager